Societat 08/08/2012

René Barbier: "Els viticultors odiem els esnobs del vi"

Aquest viticultor i enòleg del Priorat conversa amb l'ARA sobre els vins artesanals i el seu 'boom' comercial

Sílvia Barroso
1 min

BarcelonaLa família de René Barbier era la propietària del vi que porta el seu nom, però fa dècades que no hi tenen res a veure. Ell fa 34 anys que és a Gratallops, on ha estat un dels impulsors del nou Priorat amb vins com el Clos Mogador. Aquest viticultor i enòleg es considera una mica 'hippie' i "molt Maig del 68". El seu vi necessita el "caos harmònic" per ser com és, un vi que el 2011 va arribar als 99 punts de la guia Parker. En una entrevista a l'ARA, fa reflexions com les següents:

"El vi per als restaurants és un complement. Si no carreguen el 400% el menjar, per què ho fan amb el vi? Han de cobrar les hores que jo he treballat més cares que jo?"

"El boom [del vi] ha tingut dues cares. Treballant artesanalment i amb preus raonables s'ha refet el Priorat. Però després hi ha hagut la xuleria espanyola dels que no volien ser menys que el Priorat. Tothom va voler fer vins cars, vins d'autor. Quina bestiesa!"

"L'esnobisme es basa en quatre tios que tenen diners i que fan creure que ells en saben. Els viticultors no volem això, odiem l'esnobisme".

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats