Societat 30/07/2011

Els passatgers de dos trens, evacuats a prop de Mataró en caure la catenària

Una inundació a les vies també ha interromput el servei de tren entre Gràcia i Sants, dins de la ciutat de Barcelona. La línia 2 del metro no funciona a dues de les estacions a causa de la pluja

Redacció
2 min

BarcelonaEls passatgers de dos trens de Rodalies han quedat atrapats a prop de Mataró (el Maresme) i han hagut de ser evacuats. El servei s'ha interromput després que ha caigut la catenària, i Protecció Civil ha activat el pla d'emergències per acudir a la zona i intentar evacuar-los, segons han informat fonts de Rodalies Renfe.

La tempesta, que s'ha desplaçat cap a Barcelona i després cap al Garraf, també ha afectat el servei de Ferrocarrils dins de la ciutat, que ha quedat interromput entre Sants i Gràcia per la inundació de les vies. Aquesta interrupció, que s'ha mantingut encara a les 18.20 hores de la tarda, ha afectat les línies R2 Nord, cap a Granollers; R2 Sud cap a Vilanova i R11 cap a Girona.

A la ciutat de Barcelona, la pluja ha inundat parcialment l'estació de metro de Paral·lel, i ha obligat a interrompre el servei de la línia 2 en aquesta estació i la següent, Sant Antoni. La línia 3, que també té parada a Paral·lel, funcionava amb normalitat, però el vestíbul de Paral·lel ha quedat tancat al públic, segons han informat fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Pel que fa a la incidència ferroviària a Mataró, la catenària ha caigut cap a les 16.30 hores de la tarda, quan queia un fort aiguat a la zona, i ha provocat una fallada de tensió que ha paralitzat el servei entre Mataró i Arenys de Mar (el Maresme) i ha atrapat a les vies els dos trens, un en cada sentit de la marxa. Davant d'aquesta situació, la Direcció General de Protecció Civil ha enviat a la zona unitats dels Bombers, Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), per evacuar els passatgers en autocar, ja que es preveu difícil poder restablir ràpidament la circulació ferroviària a la zona.

A més, els trens de la línia R3 cap a Vic també acumulaven un retard de 30 minuts aquest dissabte a la tarda , ja que havien de circular lentament perquè el sistema de senyalització havia quedat afectat per les pluges.

stats