Riuades
Societat 20/06/2013

La reparació de l'artèria principal de la Vall d'Aran, la C-28 entre Viella i Arties, costarà 4 milions d'euros

La Federació d'Hostaleria de Lleida avisa que cinc càmpings no podran obrir aquest estiu i reclamen quedar exempts de la taxa turística durant dos anys

A.s.
1 min
Les aigües del riu van sortir del seu curs natural i van envair espais pròxims

BarcelonaEl Síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha calculat que només la reparació de la carretera C-28 –entre Viella i Arties–, l'artèria principal de la Vall d'Aran, costarà 4 milions d'euros. El Síndic ha donat aquesta xifra al costat de la vicepresidenta del Govern, Joan Ortega, que aquest dijous ha anat a la zona a veure les destrosses de la riuada i a parlar amb els alcaldes. El cost de la resta de desperfectes, encara és d'hora per concretar-los, ha dit.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, per la seva banda, va avançar que cinc dels vuit càmpings de la Vall ja no podran obrir aquesta temporada d'estiu. A més, van reclamar que els negocis de la zona quedin exempts de pagar la taxa turística durant dos anys i destinar aquests diners a la reparació dels danys causats pel desbordament de la Garona. Serrano ha subratllat que aquesta seria una solució "ràpida" i "eficaç" perquè els empresaris "poguessin utilitzar aquests recursos per finançar les seves infraestructures o bé perquè els clients no l'hagin de pagar".

Carlos Barrera ha respost a aquesta petició del Gremi: "D'això ja en parlarem la setmana que ve, no encetem ara un problema mentre estem resolent els altres".

Respecte a la petició de declaració de zona catastròfica per part d'alguns alcaldes aranesos, Joan Ortega ha comentat: "Hem d'esperar a fer una valoració concreta dels danys i prendrem les mesures que calgui per ajudar a la recuperació del territori".

Per la vicepresidenta del Govern, "el mes important, vista la magnitud, és que no hi ha hagut cap víctima mortal. Tampoc hi ha hagut cap accident per culpa que les infraestructures han quedat molt malmeses".

stats