Societat 27/06/2014

El ple reprova Trias per la gestió de Can Vies amb els vots del PP i del PSC

ICV-EUiA s'absté perquè no comparteix els motius dels populars i ERC hi vota en contra

Núria Martínez
2 min
Trias, durant el ple d'aquest divendres

BarcelonaEl líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha demanat al ple municipal d'aquest divendres reprovar l'actuació de l'alcalde, Xavier Trias, per la seva gestió del desallotjament de Can Vies. El PSC ha donat suport a la iniciativa dels populars per "la manca de claredat i contradiccions" de Trias durant els dies d'aldarulls. Per la seva part, ICV-EUiA s'hi ha abstingut perquè no comparteix els motius de reprovació del PP i i UpB -on s'hi integra ERC- no hi ha donat suport. L'abstenció d'ICV-EUiA ha estat clau per tirar endavant la reprovació, perquè els vots a favor (20) han estat més que els contraris (16).

"La gestió del desallotjament s'ha convertit en un efecte crida de radicals, han vist que la pressió dóna els seus fruits", ha defensat Fernández, que ha ironitzat assegurant que es podria rebatejar el centre amb el nom de 'Can Trias'. " Quants Can Vies més hi haurà?", s'ha preguntat el líder municipal popular.

En la mateixa línia s'ha mostrat la regidora del PSC Assumpta Escarp, que ha justificat la reprovació explicant que "mai donaran suport als violents" i que la ciutat ha patit incidents "greus que s'han intentat minimitzar". "Trias no ha deixat content a ningú, ni a l'esquerra ni a la dreta", ha defensat Escarp.

ICV-EUiA ha reivindicat que porten "tres anys reprovant la gestió de l'alcalde", però no pels motius que proposa el PP. El regidor ecosocialista Joaquim Mestre ha denunciat que ja fa anys que s'està duent a terme "la santa aliança de la dreta" al consistori i, per tant, ha afirmat "no entendre" la reprovació popular.

A l'altra banda s'hi ha situat UpB, que hi ha votat en contra perquè consideren que una reprovació és un fet "molt greu que no s'ha de banalitzar". "S'han comès errors amb la gestió de Can Vies, però no podem traspassar límits", ha defensat el regidor Joan Laporta. "Així no fem cap servei a la ciutat ni al país", ha reivindicat.

stats