MOBILITAT
Societat 22/10/2012

Resignació entre els usuaris per la nova aturada del transport públic de Barcelona

L'afectació en el servei s'ha traslladat a la xarxa d'autobusos després que la vaga condicionés a primera hora l'activitat del metro

Maria Ortega
1 min
El metro de Barcelona a les 8 del matí / FRANCESC MELCIÓN

BarcelonaLa vaga a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es trasllada, des de les 9.30 h, al servei de bus, xarxa en què els usuaris ja estan més avesats a les aturades, que s'han repetit de forma continuada aquests dies. La resignació i la paciència, sobretot entre els jubilats, es combinen amb la ràbia dels usuaris més fidels al servei que exigeixen als sindicats que canviïn d'estratègia. "Nosaltres no som culpables dels seus problemes i, en canvi, en paguem la pitjor part", explicava Laura Gil mentre esperava l'autobús en una parada de la ronda de Sant Pau. Està preparada per esperar més estona al matí, però el fet que a la tarda no pugui comptar amb el metro com a alternativa, l'agafa per sorpresa. Només una minoria d'usuaris ha aconseguit memoritzar els horaris de les aturades, que avui s'alternen a bus i metro.

Quan passaven 20 minuts de les 9.30 h, alguns vehicles de les diverses línies de bus encara no havien completat el seu recorregut i el servei semblava el normal. Amb parades, això sí, més plenes. La circulació es complicarà en endavant, perquè només una dotzena de línies tenen serveis mínims. I a la tarda, l'aturada al metro amenaça d'agafar per sorpresa molts usuaris. "Aquesta vaga és impossible d'entendre", resumia una usuària aquest matí en sortir del metro.

stats