Societat 24/06/2013

Desallotjament sense incidents

La policia desallotja les platges de Barcelona a les sis del matí per deixar pas als equips de neteja. Poc després, els banyistes substituïen els joves que hi havien passat la nit

Agències
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han començat a desallotjar les platges de la capital catalana a les sis en punt per deixar pas als serveis de neteja, que tenien la difícil tasca de deixar-les en perfectes condicions per als primers banyistes, que han començat a arribar poc després, en un matí fresc i amb alguns núvols a molts punts del país.

Com cada any, la primera imatge del dia de Sant Joan ha estat la de la peculiar barreja que es viu a moltes platges del país: policia municipal, joves que celebren la revetlla, banyistes matiners i equips de neteja que han de deixar llestes platges on s'acumulen milers de quilos de brossa.

Des que es va posar de moda anar a celebrar la revetlla a la platja, milers de joves passen la nit de Sant Joan a prop del mar. Fa anys, els que celebraven la revetlla es barrejaven amb els banyistes, que es queixaven del deplorable estat que presentaven les platges, i els equips de neteja no podien fer la seva feina perquè molta gent es negava a abandonar-les. Els últims anys, però, la Guàrdia Urbana desallotja les platges per tal de permetre que els equips de neteja puguin treballar. Amb el suport del servei de megafonia, agents de la Guàrdia Urbana han demanat als joves que encara hi havia a les platges que marxessin. Després de la festa, la platja ha quedat inundada d'ampolles, llaunes de cervesa i bosses de plàstic que els serveis de neteja s'han encarregat de recollir.

Aquest any, uns 260 efectius, precedits per la Guàrdia Urbana, han treballat des de primera hora en la neteja de les platges de Barcelona, menys brutes que en anteriors ocasions, ja que la pluja i les temperatures fresques han fet que menys barcelonins passin la revetlla a la platja. El fet que Sant Joan coincideixi amb dilluns, i allargui així el cap de setmana, ha motivat també un èxode més significatiu des de la capital, fet que s'ha deixat notar en uns carrers amb menys problemes de mobilitat.

stats