Societat 20/01/2015

Rodrigo Lanza, condemnat pel cas 4-F: "En la meva detenció hi va haver un component racial"

Sílvia Villullas, amiga de Patricia Heras, denuncia que dilluns la van acomiadar per haver aparegut a 'Ciutat morta'

Auri Garcia Morera
1 min
Rodrigo Lanza, emocionat, durant la roda de premsa d'aquest dimarts. / PERE VIRGILI

BarcelonaRodrigo Lanza, un dels condemnats pel cas 4-F que protagonitzen el documental 'Ciutat morta', ha assegurat aquest dimarts que se sent aclaparat per la repercussió de l'emissió per televisió del documental, en què es denuncien diverses irregularitats en el cas.

"La veritat és que no m'ho creia fins ahir, i fins ara que veig totes les càmeres aquí", ha explicat Lanza en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona, durant la qual ell i la seva mare s'han emocionat visiblement. "Per mi, la venjança és que se sàpiga que aquestes coses passen i que es posi en dubte la versió oficial", ha detallat.

Lanza també ha denunciat que "van ser detencions aleatòries, dels que tenien més a prop", i que "hi va haver un component racial". "Jo vaig sentir la frase 'on són els putos sudaques de merda'", ha detallat.

En la roda de premsa també ha intervingut Sílvia Villullas, amiga de Patricia Heras, la condemnada que es va suïcidar després d'anys defensant la seva innocència. Villullas ha recordat que "la mort de la Patri és irrecuperable", i que el cas tindrà conseqüències per a tota la vida per a persones com Lanza o com ella mateixa. "Estem molt exposats", ha lamentat.

Villullas ha denunciat que aquest dilluns la van acomiadar de l'empresa on treballava com a advocada per haver aparegut a 'Ciutat morta'.

stats