Societat 14/08/2019

Roses confisca prop de 30.000 euros en material per vendre al 'top manta'

És un dels decomisos més grans dels últims anys, segons l'Ajuntament

Ara
2 min
Imatge del material confiscat dilluns 12 d'agost durantun operatiu policial a Roses

GironaCop dels Mossos d'Esquadra i la policia local de Roses contra el 'top manta'. Dilluns, segons ha comunicat avui l'Ajuntament, agents dels dos cossos policials van confiscar material destinat a la venda il·legal del 'top manta' valorat en prop de 30.000 euros. Segons el consistori, és un dels decomisos més grans dels últims anys.

L'operatiu va consistir en confiscar quatre vehicles que operaven com a magatzem i que estaven plens de material presumptament falsificat, que havien localitzat gràcies al seguiment policial de les últimes setmanes. Els agents han contactat amb els representants de les marques perquè enviïn un pèrit que determini si el material és falsificat.

L'actuació policial forma part del dispositiu especial que es va engegar a principis d'estiu i que consisteix en intensificar els controls i la retirada de material abans que arribi al passeig de Santa Margarida, que és l'espai on se solen col·locar uns 400 manters cada estiu. Després de provar diverses mesures en els últims anys, enguany l'Ajuntament està registrant els decomisos més grans gràcies a aquest dispositiu. De fet, a principis d'agost, ja s'havia confiscat una quantitat de material superior a la requisada en tot l'estiu de l'any passat i l'Ajuntament espera incrementar la xifra a finals de temporada.

Segons informen en un comunicat, la valoració de l’equip de govern respecte al dispositiu de dilluns és "molt positiva" tan per la quantitat de material requisat com pel fet que s'ha dut a terme "sense generar aldarulls ni enfrontaments". En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, ha apostat per aplicar estratègies policials "que primin l'efectivitat i la seguretat i fugin de les batudes espectacle" que, segons el seu parer, "no tenen cap funcionalitat més enllà de la propagandística".

Ara bé, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha reiterat que cal que "les administracions que tenen les competències en regulació s'involucrin en la gestió de les causes reals d'aquest fenomen" per posar solució a la venda il·legal del 'top manta'.

El cop policial arriba una setmana després que el dimecres 7 d'agost, a Roses, una desena de manters es van enfrontar amb una desena de persones, algunes turistes, per uns farcells amb material per vendre. Els venedors ambulants havien amagat les bosses en un jardí comunitari perquè començava a ploure i un veí va portar el material a casa seva i va telefonar a la policia. Els manters van recuperar el material assaltant el jardí i utilitzant la força davant un grup de persones que volien impedir-ho. Després hi va haver encaraments amb la policia i escenes de certa tensió quan un segon grup de manters s'hi va sumar.

stats