Societat 23/10/2019

Roses multiplica per quatre els productes comissats al 'top manta' en un any

L'Ajuntament remarca que, tot i els resultats, la solució al fenomen "encara és llunyana"

Ara
1 min
Imatge del material confiscat dilluns 12 d'agost durantun operatiu policial a Roses

GironaLa Policia Local de Roses (Alt Empordà) ha comissat 18.881 productes del top manta, quatre vegades més que fa un any, quan van ser 4.713 articles. És el balanç que s'ha donat a conèixer des de l'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament a partir de la memòria d'actuacions. Des del consistori, s'ha subratllat que la problemàtica de la venda ambulant irregular s'ha abordat amb una nova estratègia, com és "minimitzar la rendibilitat' que els venedors obtenen i "garantir la seguretat i la integritat" dels veïns, els agents policials i els mateixos manters.

Durant el balanç d'aquest dimecres, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, ha defugit fer una lectura "triomfalista" dels resultats i ha recordat que aquest "no és un problema de seguretat ciutadana sinó social". "Només en les seves conseqüències acaba afectant la seguretat ciutadana i fins que no s'abordi el problema des de l'àmbit social, només amb la intervenció de la policia tan sols podem aspirar a controlar i minimitzar les conseqüències, no a posar fi al fenomen", ha afirmat Plana.

Aquesta temporada s'han contractat vuit agents interins durant sis mesos, s'han incorporat tres noves places fixes que hi havia vacants i s'han restringit les vacances de tota la plantilla de manera que el conjunt dels policies han estat de servei aquest estiu.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha subratllat, però, que no han aconseguit resoldre la problemàtica. "En cap cas volem donar un missatge de tranquil·litat entorn a la problemàtica que representa per al municipi el top manta i som plenament conscients que, malauradament, la solució encara és llunyana", ha remarcat en un comunicat.

stats