Societat 06/08/2021

Sabadell veu “alta probabilitat” d’un crim masclista en la dona trobada morta dimarts

Els Mossos diuen que encara no han fet cap detenció i que la investigació està oberta

ARA
2 min
Minut de silenci a Sabadell pel crim masclista que es va conèixer el 22 de juliol.

BarcelonaDes de dimarts els Mossos d’Esquadra tenen una investigació oberta per una dona que van matar a Sabadell. El cadàver es va localitzar en un domicili però la identificació del cos s’ha alentit pel seu mal estat. Tot i que fonts dels Mossos diuen que encara no han fet cap detenció per aquest crim i que la investigació està oberta, l’Ajuntament de Sabadell ha fet públic un comunicat en què veu “alta probabilitat” que sigui un crim masclista.

El consistori ha assegurat que aquest divendres “s’ha confirmat” que és un nou cas de violència masclista i per això ha condemnat el feminicidi de la veïna de la ciutat. L’Ajuntament ha activat el protocol previst i ha expressat el seu rebuig “davant de qualsevol forma de violència masclista, ja que totes són fruit d’una societat patriarcal, es tracti de violència física, psicològica, sexual o tota aquella de caràcter discriminatori o d’intolerància”.

També ha traslladat el condol a la família i a l’entorn de la víctima, a més de decretar tres dies de dol. El consistori farà aquest dissabte al migdia un minut de silenci i a la tarda es llegirà un manifest de rebuig en una altra convocatòria.

Seria el novè assassinat masclista a Catalunya

Tot i la posició de l’Ajuntament, les estadístiques oficials de moment no recullen aquest cas en els recomptes dels crims de violència masclista i feminicidis, a l’espera de la investigació dels Mossos. La policia ha interrogat testimonis i el cas el porta el jutjat que estava de guàrdia de Sabadell. Seria el novè assassinat masclista d’aquest any a Catalunya i el desè feminicidi –aquest últim recompte inclou un home que va matar la seva mare, mentre que la resta tots tenien relació de parella o exparella.

Precisament, el 22 de juliol es va conèixer un crim masclista a Sabadell. Un home va matar la seva parella i es va entregar a la policia després d’haver amagat el cos de la dona en un bagul durant dies.

stats