ICONA INTERNACIONAL
Societat 01/12/2010

Febre per visitar la Sagrada Família

Catalunya redescobreix el temple: s'ha multiplicat per deu la demanda d'audioguies en català. Aquest novembre han visitat la basílica 24.000 persones més que en el mateix mes del 2009

Joan Serra
1 min
La Sagrada Família ha captat l'interès de milers de curiosos en els darrers dies

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La dedicació de la Sagrada Família a càrrec de Benet XVI, propagada per les imatges televisives, ha despertat l'interès de la ciutadania per la Sagrada Família. I l'allau de visitants ja es pot concretar en xifres. Des del 7 de novembre –dia de la visita del Papa– fins aquest dimarts, la basílica ideada per Antoni Gaudí va registrar un 23% més de visitants que en el mateix període de l'any passat (un còmput total de 24.000 persones).

Bona part d'aquests ciutadans interessats pel temple són catalans, fet que demostra que l'obra magna de Gaudí està de moda. Un 43% dels visitants de l'últim mes són catalans. De fet, s'ha multiplicat per deu la demanda d'audioguies en català. “La Sagrada Família ha entrat al cor dels catalans”, va afirmar aquest dimecres el cardenal Lluís Martínez Sistach, que va apuntar que en els darrers 12 anys han visitat el temple 24 milions de ciutadans.

La Fundació Sagrada Família entén que el repte que es presenta ara és el de transmetre tot l'art i l'esperit que emana del temple, més enllà de la monumentalitat que ja havia convertit la basílica en el monument més visitat de l'Estat. “No volem que es converteixi només en una atracció turística. Un cop el temple ha estat dedicat, deixa de ser només una obra per convertir-se ser també un espai d'esperit”, va expressar Joan Rigol, president de la Fundació.

stats