El Camp Nou o la Sagrada Família: Salut busca "llocs emblemàtics" on vacunar

Argimon assegura que estudien immunitzar els docents en els pròxims tres mesos

2 min
El Camp Nou buit l’1 d’octubre del 2017 durant el Barça - Las Palmas.

El departament de Salut busca espais "emblemàtics" per quan la vacunació entri en fase massiva, i entre els llocs escollits hi ha el Camp Nou. Així ho ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha dit que ja han mantingut alguna conversa amb el Barça però que caldrà esperar a les eleccions al club per parlar-ne amb el nou president i lligar els detalls. El punt de vacunació, ha dit, seria un espai dins de les instal·lacions del camp però exterior. El Camp Nou, de fet, ja debuta aquest diumenge com a col·legi electoral, ja que la necessitat d'espaiar les meses ha portat l'Ajuntament de Barcelona a escollir noves ubicacions.

Argimon, que fins ara havia apuntat la possibilitat d'instal·lar llocs de vacunació en espais com la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), també ha avançat que li agradaria que un d'aquests llocs emblemàtics a Barcelona fos la Sagrada Família. En aquest cas, però, encara no hi ha hagut cap contacte amb el temple per confirmar-ho.

El secretari de Salut Pública ha reconegut que aquests espais, que es vol que transmetin la importància de la vacunació, es posaran en marxa a la fase general i no a curt termini perquè, ha insistit, ara "falten vacunes": en farien falta uns dos milions més al mes.

Menors de 55 anys

Argimon també s'ha referit al fet que les primeres 31.780 dosis de la vacuna d'AstraZeneca, que a Espanya no s'administra a majors de 55 anys, s'hagin destinat a professionals de les farmàcies, fisioterapeutes, podòlegs, logopedes, nutricionistes, funcionaris de presons i membres dels cossos de seguretat i d’emergències. Segons el secretari de Salut Pública, el Govern no ha descartat incloure els docents en les pròximes fases de vacunació i, de fet, preveu incloure'ls en el pla de vacunació durant els pròxims tres mesos.

En un cos com el dels Mossos, si s'exclouen els més grans de 55 anys, hi ha 15.801 persones per vacunar, i en conjunt a les policies locals hi ha 10.703 agents. Per tant, si es manté el ritme d'arribada de dosis previst, aquests col·lectius quedaran ràpidament immunitzats. Si es compten docents i personal d'administració i serveis de les escoles, el col·lectiu és de 168.000 persones a vacunar, 80.000 de les quals docents.

Segons els càlculs del departament de Salut, aquest diumenge, quan se celebra la jornada electoral a Catalunya, hi haurà entre 70.000 i 80.000 persones contagiades de covid i contactes directes d'aquestes. Argimon ha reconegut que "seria millor que es quedessin a casa seva", com fa dies que demana l'infectòleg Oriol Mitjà, tot i que ha admès que "tenen el dret fonamental a votar".

stats