Salut començarà a vacunar guàrdies civils i policies nacionals dilluns que ve

Un petit grup d'agents han protestat a Lloret perquè se senten “discriminats” respecte als Mossos i policies locals

2 min
La protesta de sis agents de la Policia Nacional d'aquest dijous al matí, davant la comissaria de Lloret de Mar

Lloret de MarSalut començarà a vacunar agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional dilluns vinent i es durà a terme en 4 punts (un per cada província), segons han pogut confirmar l'ACN i Efe. Es complirà així amb l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va donar 10 dies per arribar als nivells de vacunació dels Mossos d'Esquadra. La vacuna que se'ls inocularà serà la de Moderna, que s'utilitza per immunitzar el personal sanitari i els pacients amb malalties greus; per tant, no afectarà la immunització de la població d'entre 70 i 79 anys, a qui s'inocula Pfizer i Janssen.

Segons va informar el mateix TSJC basant-se en un informe de Salut, el 22 d'abril s'havien vacunat el 80,3% dels mossos, el 71,2% dels agents de les policies locals i el 79,1% dels de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El percentatge en la Policia Nacional era del 9,9% i en la Guàrdia Civil, del 6,3%.

Per aconseguir la mateixa proporció que la resta de cossos, seria necessari punxar 2.065 agents de la Policia Nacional i, en el cas de la Guàrdia Civil, 2.333 persones; és a dir, 4.398 policies en total.

Protesta a Lloret de Mar per reclamar igualtat

Precisament aquest matí, sis agents de la Policia Nacional de Lloret de Mar s'han concentrat davant la comissaria per reclamar: "Igualtat policial a la vacunació. Prou de discriminació”, tal com es podia llegir a la pancarta que han desplegat. “Els companys de Mossos i policia local estan vacunats, però a nosaltres ens han paralitzat la vacunació i no ens han donat motius”, ha lamentat la portaveu de l’Agrupació Reformista de Policies (ARP), Tomasa Granada. 

L’associació policial també ha carregat contra el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que va advertir que haurien de retardar la vacunació dels majors de 70 anys per posar la dosi als agents dels dos cossos policials. “És mentida que si ens vacunen a nosaltres paralitzaran la vacunació, nosaltres ja hauríem d’estar vacunats i tenen vacunes reservades per a nosaltres. Aquest senyor [Argimon] l’única cosa que fa és crear odi a la ciutadania i posar-nos la ciutadania en contra, i no ho podem permetre”, ha afirmat Granada, que també ha carregat contra els ministeris d'Interior i de Sanitat perquè consideren que haurien d’haver obligat la Generalitat a posar les primeres injeccions als dos cossos policials estatals.

stats