Societat 14/12/2011

Salut convertirà en empreses els hospitals públics de Lleida i Girona, segons 'El País'

El rotatiu de Prisa assegura que aquest "trossejament de l'ICS" serà a tot el territori català i que aquest pla "afecta desenes de CAP"

Ara
1 min

BarcelonaL'Institut Català de la Salut (ICS) serà trossejat en petites parts que seran convertides en empreses, segons publica el diari El País. El rotatiu cita fonts del departament de Salut per anunciar que a principis del 2012 començaran per Girona i Lleida amb aquesta "prova pilot" del nou pla per reduir el pressupost assignat a l'ICS.

L'hospital Arnau de Vilanova, a Lleida, i el Doctor Trueta, a Girona, seran la punta de llança del "full de ruta" que ha traçat Salut i que continuarà per molts centres d'atenció primària d'aquestes províncies. Es vol acabar estenent a tot Catalunya.

Per dur a terme aquesta fragmentació de l'ICS, el Govern de CiU vol emprendre reformes legals que portarà properament al Parlament. Segons cita el diari, el pla de Salut és "ambiciós" perquè intentaran que els hospitals i CAP "disposin de número d'identificació fiscal propi" i s'obrin "a l'entrada de capital privat".

stats