Societat 18/04/2012

El govern espanyol vol deixar de pagar medicaments de menys de 3 euros

Quedarien fora del sistema el paracetamol o els antigripals. És una de les mesures que preveu el ministeri de Sanitat per estalviar 7.000 euros

Ara
2 min

BarcelonaEntre les mesures que planteja el ministeri de Sanitat per estalviar 7.000 euros més hi ha l'exclusió del sistema dels medicaments més barats. Alguns mitjans avancen que els fàrmacs de menys de 3 euros podrien quedar fora del finançament. Això inclou, segons 'La Vanguardia', mucolítics, ansiolítics, omeprazole per a l'acidesa d'estómac, paracetamol o antigripals. 'El País' diu que afectaria els de menys de 2 euros. La mesura permetria un estalvi d'entre 500 i 1.000 milions d'euros i també ajudaria a descongestionar l'atenció primària, perquè el nombre de pacients que van a buscar la recepta corresponent disminuiria.

El ministeri de Salut es reuneix aquest matí amb les comunitats autònomes en la reunió del consell interterritorial. L'altra gran mesura és el copagament en funció de la renda.

Segons han avançat fonts del PP, el jubilats, que ara mateix no paguen res pels medicaments, hauran de pagar a partir d'ara un 10% dels fàrmacs. Això sí, si gasten més de 10 euros al mes durant tres mesos consecutius, se'ls tornaran els diners que han pagat per damunt dels 30 euros. Amb això es pretén no penalitzar els malalts crònics, que necessiten medicaments constantment. Pagaran els jubilats, i la resta de la població activa, que ja paga el 40% del valor de les receptes, passarà a aportar ara el 50% del preu del medicament. Els que més cobren pagaran un 20% més, fins al 60% del cost total. El llindar podrien ser els 100.000 euros l'any.

stats