Societat 20/01/2015

Salut garanteix "medicaments suficients" per als malalts d'hepatitis C

El Govern reitera que cap afectat es quedarà sense el tractament per falta de finançament

Efe
1 min
La conselleria de Boi Ruiz manté que tots els malalts d'hepatitis C rebran el tractament.

BarcelonaEl secretari de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Antoni Mateu, ha assegurat aquest dimarts que cap pacient que pateixi hepatitis C es quedarà sense la medicació per falta de finançament, i ha remarcat que "hi ha medicaments suficients per tractar tots els pacients".

Mateu ha presidit aquest matí la primera reunió del grup de treball per a l'elaboració del Pla de Prevenció i Control de l'hepatitis C a Catalunya, presidida pel doctor especialitzat en hepatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona Miquel Bruguera.

Bruguera ha explicat que l'objectiu d'aquest nou grup de treball és seguir estudiant i coneixent l'epidemiologia de la malaltia per actualitzar els efectes i conscienciar la ciutadania catalana sobre aquests, així com difondre consells que ajudin a prevenir la malaltia.

"És necessari conèixer la realitat d'aquesta malaltia, atendre els malalts i identificar els nous contagis per eradicar aquesta malaltia a temps", ha assegurat Bruguera.

El grup de treball que elabora el nou Pla de Prevenció i Control de l'hepatitis C a Catalunya està format per una quinzena de membres, entre els quals s'inclouen representants del Consell Assessor de Salut Pública i del Consell Consultiu de Pacients, l'associació catalana de malalts d'Hepatitis C i altres societats científiques i d'investigació, entre d'altres.

"Seguirem investigant les noves vies de contagi", ha assegurat Miquel Bruguera, qui ha afegit que el contagi més estès i perillós de la malaltia entre els catalans és el que té a veure amb l'intercanvi d'agulles i la promiscuïtat dels homosexuals a l'hora de mantenir relacions sexuals.

stats