Salut habilita un sistema perquè els vacunats a l'estranger puguin obtenir el certificat covid

Els ciutadans s'hauran de dirigir al CAP per acreditar que tenen la pauta completa

ARA
2 min
Una sanitària vacunant en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl departament de Salut ha posat en marxa un sistema perquè a partir d'aquest dijous les persones que s'han vacunat a l'estranger puguin acreditar que tenen la pauta completa i obtenir el Certificat Covid digital corresponent. Així ho ha anunciat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio la cap de Servei de Medicina Preventiva de l'Agència de Salut Pública, Montse Martínez Marcos, que ha explicat que els ciutadans que s'hagin vacunat fora de Catalunya o Espanya podran dirigir-se als Centres d'Atenció Primària (CAP) per aportar les dades necessàries per generar el codi QR que els permetrà acreditar que estan completament vacunats.

Segons ha explicat Martínez Marcos, el procediment que hauran de seguir els ciutadans és el següent: en primer lloc hauran de disposar d'un document que acrediti que han rebut les dosis i, un cop al CAP, aquesta informació es registri al sistema. "Això permetrà que passi al sistema de dades de vacunació des d'on es genera aquest codi QR, que coneixem com a Certificat Covid digital", ha apuntat. Fins ara, ha explicat Martínez Marcos, només s'acreditaven les vacunes que s'havien administrat a Catalunya perquè "és d'aquelles vacunes de les quals podem tenir la traçabilitat completa", és a dir, saber quin tipus de compost s'ha injectat, el lot o el lloc, i poder validar aquestes dades.

Tot i això, la cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Agència de Salut Pública ha concretat que el nou sistema, que es dirigeix als vacunats a l'estranger, només està disponible per a les persones que hagin rebut les vacunes aprovades per l’OMS, i que, a banda de les aprovades per l'Agència Europea de Medicaments, inclou les de Sinovac, Sputnik V, CanSinoBIO, Novavax i Curevac, entre d'altres. "Les vacunes que no estan en aquesta llista no es validaran i no es generarà el certificat corresponent", ha concretat Martínez Marcos.

stats