Societat 14/09/2020

Salut limita al 50% l'aforament dels restaurants i actes esportius i culturals de Girona i Salt

El Govern demana a la ciutadania que redueixi al màxim l'activitat social per evitar nous contagis

Ara
2 min
La terrassa d'un bar a Girona

BarcelonaEl Procicat ha aprovat aquest dilluns a la tarda un conjunt de restriccions centrades a Girona i Salt per reduir el nombre de contagis que hi ha en els dos municipis. Les restriccions se centren sobretot en l'àmbit de l'hostaleria, on limita al 50% l'aforament de bars i restaurants tant a l'interior dels locals com a les terrasses, i n'elimina el consum a les barres. A més, les cerimònies com ara enterraments o casaments també quedaran limitades al 33% de l'aforament dels recintes. Per altra banda, des del departament de Salut han demanat a tota la ciutadania que eviti al màxim quedar amb gent que no forma part del seu nucli de convivència i redueixi la vida social. Les mesures s'allargaran per un període de 15 dies com a mínim.

En l'àmbit del comerç, es demana que no es produeixin aglomeracions i que la distància mínima es respecti amb 1,5 metres. L'aforament per a aquests negocis és l'equivalent als 2,5 m(2) per persona, tal com es mantenia fins ara.

Pel que fa a les activitats culturals i esportives, també es manté la limitació del 50% de l'aforament. Es podran omplir la meitat de les butaques del teatres, sales de concert o cinemes i reduir a la meitat la capacitat de la gent en museus o sales d'exposicions.

Salut ha demanat a la ciutadania de Girona i Salt que es quedi a casa sempre que no sigui per a casos imprescindibles. A més, han demanat que es redueixi al màxim la vida social amb l'objectiu de frenar el nombre de contagis que hi ha als dos municipis.

El Procicat ja ha aprovat aquest dilluns les noves restriccions i es preveu que entraran en vigor quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que previsiblement serà dimecres. Les mesures tindran una durada mínima de 15 dies des de l'inici de la seva aplicació. Posteriorment, s'avaluarà la situació dels dos municipis i es decidirà si es mantenen, s'endureixen o es relaxen.

La nova secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha aplaudit la decisió de la Generalitat a Girona i Salt. Durant la roda de premsa que habitualment fa el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón -que està de vacances-, Calzón ha fet una crida a la ciutadania a seguir les recomanacions perquè és "molt important prendre mesures molt precises i contundents" per frenar els contagis. Preguntada però per què Madrid no pren mesures similars si està en una situació epidemiològica molt pitjor, la número dos del ministre Salvador Illa ha evitat entrar en la polèmica i ha insistit que cada comunitat és autònoma de prendre les mesures que consideri oportunes.

stats