Salut culmina amb èxit la primera passa per enfortir el sistema públic

El retorn a Sabadell i Terrassa de l'activitat que feia la Clínica del Vallès "costa menys recursos", diu Comín

"El primer procés per reforçar el caràcter públic del sistema sanitari ha culminat amb èxit". Així s'ha referit el conseller de Salut, Toni Comín, al pla que va dissenyar el departament per excloure del llistat de centres de la xarxa sanitària la privada Clínica del Vallès i fer que l'activitat que es contractava amb aquest centre de forma estable retornés a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i l' Hospital de Terrassa. Comín, en la mateixa línia del que va expressar al febrer al Parlament quan va anunciar la mesura, ha assegurat que aquesta és " una de les decisions més transcendentals de la conselleria en aquest mandat".

En una visita precisament a la Clínica del Vallès, el conseller ha aprofitat per reivindicar que el procés que es va engegar amb l'extinció del contracte que el CatSalut tenia amb el centre privat el 31 d'agost s'ha realitzat sense cap acomiadament, sense perjudicar el pressupost públic i sense afectar els pacients. A efectes pràctics, la mesura comporta que 7,5 milions d'euros que abans es destinaven a la clínica ara es destinin al Taulí i a Terrassa. De fet, Comín ha assegurat que amb la mesura han aconseguit desmentir la idea que la sanitat privada estalvia més recursos que la pública, perquè les 3.700 altes anuals que es contractaven al centre privat ara costen " menys recursos" als dos centres públics.

A més a més,  32 treballadors del centre privat han passat als dos centres públics –en un principi es va comunicar que en serien 65–. Comín, que s'ha reunit amb el comitè d'empresa de la Clínica del Vallès, ha assegurat que els professionals d'aquest centre estan " satisfets perquè les coses s'han fet tal com estaven previstes".

El següent dels dos passos que Salut va anunciar que faria per enfortir el sistema sanitari públic passa ara per la recuperació de l'activitat que fa l' Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès. Per fer-ho, però, hi ha de marge fins al 31 de desembre, i Salut confia a concretar el procés en les properes setmanes. De fet, aquesta mesura podria no comptar amb tant de suport entre els alcaldes de la zona.