Coronavirus

Catalunya vol prorrogar 15 dies més les restriccions contra el covid

L'última paraula la tindrà el TSJC, que també haurà d'aprovar la proposta d'ampliar el toc de queda nocturn per a vuit municipis més

ARA
2 min
Una agent de la Guàrdia Urbana informa una parella del toc de queda

Dues setmanes més de restriccions. Aquesta és la voluntat del Govern, que aquest dimarts aprovarà en la seva reunió setmanal la proposta de la comissió delegada en matèria de covid-19 de prorrogar durant 14 dies més les mesures en vigor des del 24 de desembre i que han de decaure l'endemà de la festivitat de Reis.

No és l'única mesura que s'ha acordat dins de la comissió per fer front a l'augment de contagis i d'ingressos als hospitals que estan duent al límit la xarxa sanitària. Així, s'ha actualitzat la llista de municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència alta on ja s'aplica el toc de queda nocturn i s'hi han inclòs Alcarràs, Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí, localitats en què ha empitjorat la xifra de contagis durant les festes nadalenques.

Però com sempre que hi ha en joc la restricció de drets relacionats amb la llibertat de moviments, haurà de ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui decideixi si finalment les mesures s'estendran fins al 21 de gener, un temps amb què les autoritats sanitàries confien revertir l'evolució epidemiològica actual amb la reducció de la interacció social.

A hores d'ara tres quartes parts dels catalans viuen en municipis regits pel confinament nocturn, entre la una i les sis de la matinada. Són les localitats de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. Per a tot el país, independentment d'on es visqui, hi ha en vigor la limitació a 10 persones en les reunions i la restricció dels aforaments tant a l’interior com a l’exterior de la restauració, els comerços o gimnasos. Per la seva banda, els locals d’oci nocturn continuen tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, un percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

stats