Mobilitat
Societat 06/05/2023

Sánchez anuncia descomptes del 50% perquè els joves viatgin amb AVE

Aquest estiu el govern espanyol també finançarà el 50% del cost de l'Interrail per a joves de 18 a 30 anys

ARA
2 min
Un tren AVE circulant per Catalunya en una imatge d'arxiu.

BarcelonaNous descomptes en transport finançats pel govern espanyol, en aquest cas destinats als joves. Aquest dissabte el president, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'executiu aplicarà rebaixes als preus dels bitllets de trens i autobusos per a joves per viatjar per Europa i Espanya aquest estiu. En un acte de campanya a Múrcia, Sánchez ha fet públic que els ciutadans d'entre 18 i 30 anys podran tenir descomptes del 50% per comprar bitllets en els trens d'alta velocitat (AVE).

La mesura també inclou un descompte del 90% en els trens i autobusos que depenguin de l'Estat amb l'objectiu de promocionar el turisme dins d'Espanya. Segons Sánchez, els ajuts serviran també per ajudar el sector turístic i cultural i per potenciar el desenvolupament dels territoris rurals, perquè "Espanya és el segon país més visitat del món, però està ple de tresors desconeguts per a molts espanyols". El govern també finançarà el 50% del cost de l'Interrail per als joves que aquest estiu vulguin viatjar per Europa amb tren. El descompte s'aplicarà entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Ara caldrà veure la lletra petita dels descomptes per saber les condicions i la manera com els joves podran optar a aquestes rebaixes i també si la mesura se sumarà a les reduccions de preu que actualment ja hi ha en la compra de bitllets de Rodalies i TMB. El compromís de l'executiu espanyol s'aprovarà al consell de ministres de dimarts vinent i l'anunci forma part de les mesures que el líder del PSOE va comunicant les últimes setmanes als actes de precampanya per donar suport als candidats socialistes municipals de tot l'Estat, com la inversió extra per a la formació professional que va anunciar el cap de setmana passat.

stats