Societat 11/05/2021

Sant Adrià i Badalona busquen el seu cabirol perdut

El mamífer, que ha desaparegut, va instal·lar-se a finals d’abril a la desembocadura del Besòs

Jordi Ribalaygue
2 min
El cabirol perdut entre Sant Adrià de Besòs i Badalona

Sant Adrià de BesòsEs busca un cabirol adult perdut aquest dilluns al matí entre Sant Adrià de Besòs i Badalona. El mamífer és un exemplar adult que havia baixat sol riu Besòs avall fins que es va instal·lar a la desembocadura el 28 d’abril, dins del terme de Sant Adrià. Després de més de 10 dies en què s’havia convertit en una espècie d’atracció per a curiosos i fotògrafs, l’animal ha sortit del parc fluvial i se l’ha vist trotant per una plaça, alguns carrers i al voltant d’un centre comercial entre les 5 h i les 10 d’aquest dilluns. Malgrat el dispositiu d’agents rurals i policies locals que han tractar de localitzar-lo, se li ha perdut el rastre en un polígon fronterer entre Sant Adrià i Badalona.

A través de les xarxes socials, l’Ajuntament de Sant Adrià ha demanat els veïns que truquin al 112 si l'albiren. “Aquest animal espantat ha volgut fugir i per aquest motiu ara el dispositiu es fa de manera urgent”, adverteix el comunicat emès pel consistori aquesta tarda, hores després de donar-lo per desaparegut. Tant l’Ajuntament de Sant Adrià com el de Badalona han informat que no han rebut avís de cap accident protagonitzat per l'animal.

El cabirol perdut entre Sant Adrià i Badalona

La regidora de Territori de Sant Adrià, Ruth Soto, ha explicat que els Agents Rurals i diversos experts consultats van concloure, just quan l’animal va assentar-se en una zona frondosa del Besòs a tocar del mar, que no calia una intervenció immediata perquè abandonés el paratge. “Tenia menjar i estava bé de salut. Ens van dir que es podia quedar perquè era el seu hàbitat i que, ens agradi o no, havia recuperat l’espai de forma natural, que es trobava bé i que de la mateixa manera que havia arribar podia marxar. Veient que no ho feia per si mateix, el 7 de maig vam proposar muntar un dispositiu per ajudar-lo a tornar riu amunt. Es plantejava fer-ho aquesta setmana”, explica Soto.

L’animal vivia en un punt del riu on és barrat el pas. Tot i així, acostuma a passar-hi gent passejant i fent esport. Ara el cabirol no se sap on para.

  

stats