Societat 20/10/2014

Un veí de Sant Martí de Centelles presenta una denúncia perquè li molesten els cants dels galls

Les proves de sonometria determinen que els cants arriben als 61 decibels

Acn
2 min

Sant Martí de CentellesUn veí de Sant Martí de Centelles (Osona) ha presentat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament d'aquest municipi per les molèsties generades pels cants dels galls. El denunciant es queixa que, malgrat les diverses queixes, l'Ajuntament no ha pres cap mesura per acabar amb el soroll dels "quatre galls, cinc oques i dos gossos" d'un altre veí del poble. La demanda, a la qual ha tingut accés l'ACN, posa de manifest que el cant dels galls superen els 50 decibels permesos i arriben fins els 61 decibels. L'escrit considera que aquests animals han de ser considerats com a "no adequats per tenir en un entorn residencial" perquè "no permeten dormir per la nit i emprenyen tot el dia".

El denunciant va presentar l'any 2013 dues queixes a l'Ajuntament per demanar que "es prenguessin les mesures necessàries per evitar aquestes molèsties". Davant la "passivitat" del consistori, l'home va demanar una prova de sonometria que va determinar que el cant dels galls superaven els nivells permesos per la llei i se situaven entre els 61 i els 55 graus decibels. L'escrit posa de manifest que "el problema persisteix i cada dia es tornen a reproduir els mateixos cants dels galls i els sorolls de la resta d'animals sense que l'administració actuï". De fet, l'home va presentar el passat 14 d'octubre un nou escrit a l'Ajuntament sol·licitant "mesures adients pel cessament immediat de l'escreix de soroll pels quatre galls, cinc oques i dos gossos i el constant "trino o cacareo" de cinc coloms més el "cacareig" d'un nombre indeterminat de gallines".

Aquell escrit subratllava que en cas que el propietari dels animals s'hi negués, "porti a terme l'Ajuntament de Sant Martí de Centelles l'execució subsidiària en cas d'incompliment, amb la finalitat de preservar els drets fonamentals de la meva família a la intimitat personal i familiar i a la inviolabilitat del domicili".

Animals no adequats

La denúncia considera que "aquests animals han de ser considerats com animals no adequats per tenir en un entorn residencial, ja que no es pot viure en un lloc on hi ha quatre galls, dos gossos i altres animals que no permeten dormir a la nit i emprenyen tot el dia. La repetició sistemàtica i constant d'aquestes immissions dia rere dia enes estan afectant psicològicament. El text continua i assegura que "aquests sorolls estan violant sistemàticament els drets fonamentals invocats a la Constitució Espanyola sent l'Ajuntament de Sant Martí de Centelles responsable per la manca d'activitat tot i els constants registres, requeriments i queixes presentats pel demandant".

stats