Societat 11/04/2015

El conseller Santi Vila critica el veto del Vaticà a un ambaixador gai

Ho qualifica de "lamentable" en una piulada a Twitter, i afegeix: "Es confirma que una cosa és predicar reformes i l'altra fer-les"

Ara
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, aquest dimecres

BarcelonaEl conseller de Territori i sostenibilitat, Santi Vila, s'ha mostrat molt indignat aquest dissabte amb el veto encobert que el Vaticà està fent a un ambaixador gai francès. "El rebuig del Vaticà a un ambaixador pel fet de ser gai és lamentable! Es confirma que una cosa és predicar reformes i l'altra fer-les!", ha dit Vila en una piulada a Twitter:

Les paraules de Santi Vila responen al fet que, tres mesos després de la designació de Laurent Stefanini com a ambaixador de França al Vaticà, les autoritats franceses encara esperen rebre el vist-i-plau de la Santa Seu, segons han explicat fonts diplomàtiques que atribueixen la demora al fet que el diplomàtic és homosexual.

La nunciatura apostòlica a París, la representació diplomàtica vaticana, no s'ha pronunciat oficialment, però segons les fonts franceses, han fet saber que la seva candidatura té poques possibilitats de ser acceptada per la cúria romana, tot i el suport rebut per part de l'Arquebisbat de París.

L'Elisi ha defensat la nominació d'aquest nou ambaixador a qui consideren un "excel·lent diplomàtic que disposa de totes les qualitats per ocupar aquest càrrec". Fonts italianes han explicat al diari 'Le Parisien' que un termini de tres mesos és anormal ja que aquest tipus de processos no acostuma a perllongar-se més de mes i mig.

stats