Cops dels Mossos als portals de Sants durant els aldarulls pel desallotjament de Can Vies

Una periodista de l'ARA va ser-ne testimoni, però va evitar els cops després d'ensenyar el braçalet de premsa

Els Mossos van entrar aquest dimarts a la nit a diversos portals dels voltants de la plaça de Sants perseguint els manifestants que protestaven contra el desallotjament i l'enderrocament del centre social autogestionat de Can Vies. En alguns casos van donar cops de porra als veïns, tal com va comprovar la periodista de l'ARA Elisabet Escriche, que va estar a punt de ser agredida cap a la una de la matinada en un dels portals. La periodista, però, va ensenyar el braçalet que la identificava com a periodista i els Mossos, en veure-ho, la van agafar i la van treure a fora. La resta de veïns van rebre els cops de les porres de quatre o cinc mossos. Un dels veïns va rebre un cop al cap –com es pot veure a la foto que acompanya la notícia– i un altre, un tall a l'orella.

Com que no va arribar cap ambulància, tot i les trucades, els joves van anar pel seu compte a l'ambulatori perquè els atenguessin. Quan els Mossos van sortir, els veïns els van increpar cridant "no volem agressions, volem detencions".    

Les protestes es van convertir aquest dimarts a la nit en una batalla campal al barri de Sants. Poc després de dos quarts de dotze, les càrregues policials van ser més contundents. Els manifestants van llançar pedres als antiavalots i els Mossos van respondre amb càrregues i sis detinguts.

Etiquetes

Més continguts de