Societat 24/08/2021

Segona denúncia a l'Ajuntament de Barcelona per la mossegada d'un senglar

L'home, atacat al parc del Tibidabo, ha portat el cas a la justícia amb l'objectiu que es prenguin "les mesures adequades" per controlar-ne la població

Ara
2 min
Un grup de senglars

BarcelonaUn veí del districte de Nou Barris, a Barcelona, ha denunciat l'Ajuntament de la ciutat per la mossegada d'un senglar mentre estava a Collserola. L'home era amb la família a prop del parc del Tibidabo, on havien anat per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç, i un grup de senglars els va atacar. Ha decidit denunciar l'Ajuntament "amb l'objectiu que els responsables es posin d'acord per prendre les mesures adequades per controlar la població" d'aquests animals, segons informa Efe.

Després de la mossegada va anar a un Servei d'Urgències perquè li curessin la ferida, d'uns cinc centímetres, i, posteriorment, va rebre la vacuna antitetànica. A més, explica que l'atac els ha deixat seqüeles psicològiques: la filla, per exemple, no vol sortir a les nits.

Aquesta no és la primera denúncia que s'ha interposat aquest agost per la mossegada d'un senglar a Collserola. Una dona, que en va rebre una altra al Mirador de Montbau, ja va denunciar el Consorci del Parc Natural de Collserola –del qual forma part el consistori–, segons va avançar TV3. Considerava que no hi havia prou indicacions del perill que suposen els senglars a la zona.

L'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que l'Oficina de Protecció dels Animals encara no ha rebut "cap denúncia relacionada amb agressions de senglars a les zones de la ciutat pròximes al Parc de Collserola". A més, la ciutat disposa del Pla d'Acció de Senglars, que té per objectiu reduir l'abundància i el fàcil accés als aliments a la ciutat d'aquests animals, bloquejant papereres i contenidors, modificant el disseny d'algunes zones verdes o fent campanyes de sensibilització ciutadana. Tot i això, el consistori admet que "alguns exemplars ja s'han acostumat a la presència humana i poden arribar a ser agressius per obtenir menjar". És per això que recorda que està prohibit acostar-se o alimentar animals salvatges a la via i espais públics, activitats sancionades amb fins a 150 euros de multa.

stats