Societat 14/06/2016

'La pluja als vidres' de Maria Aurèlia Capmany i un text d'Enric Bou sobre 'Les veus del Pamano', l'examen de català de la selectivitat

A l'examen de castellà els alumnes han hagut d'escollir entre un text de Gabriel García Márquez i un de Soledad Puértolas. Més de 32.000 alumnes estan convocats aquest any a les PAU

Selena Soro
2 min
Alumnes fent un dels exàmens de selectivitat 2016

Barcelona"Estic tan nerviosa que gairebé no he dormit. M'he pres una til·la abans de venir, però crec que no m'ha fet efecte". Són paraules de la Júlia, una de les 32.224 estudiants que enguany estan convocades a la selectivitat, l'última a l'Estat però no a Catalunya, on la Generalitat s'ha compromès a mantenir-la. La Clàudia, companya de classe de la Júlia, controla una mica més els nervis mentre repassa els apunts de castellà abans d'entrar al primer examen. "Castellà no em preocupa, estaré més nerviosa a l'últim examen del matí, química", diu.

A la sortida, les dues respiren alleujades. "Ha estat bastant fàcil. No anaven a fer mal", assegura la Clàudia. "Jo pagaria perquè tots fossin així", diu al vol una noia que passa pel costat. Uns metres més enllà, en un altre grupet d'amics, el Pablo explica que l'únic que l'ha fet dubtar és l'exercici en què havia de definir el significat de 'paronímia'. "Per sort, com que l'any passar va sortir 'la catàfora' m'havia cuidat molt de mirar-me les definicions i crec que he respost bé", celebra.

A l'examen de castellà ha sortit un text de Soledad Puértolas i un de Gabriel García Márquez, a triar entre una de les dues opcions. A l'examen de català, que segons els alumnes també ha estat fàcil, podien triar entre el text 'La pluja als vidres' d'Aurèlia Capmany i un text del crític literari Enric Bou sobre 'Les veus del Pamano'.

'La pluja als vidres' d'Aurèlia Capmany i una adaptació d'Enric Bou de 'Les veus del Pamano', l'examen de català de la selectivitat

Les proves s'allargaran des d'avui fins al dijous dia 16. Hi haurà 152 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de secundària, distribuïts en 18 poblacions: Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar, Girona, Olot, Figueres, Lleida, la Seu d’Urgell, Tarragona, Reus i Tortosa.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 29 de juny per internet al portal 'https://accesnet.gencat.cat'. En el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació.

Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.

stats