Societat 23/04/2012

Un miler de globus s'enlairen al centre de Barcelona en defensa del català

Centenars de voluntaris, convocats per la Plataforma per la Llengua i associacions d'immigrants, han format el lema "El català, llengua comuna"

Acn
1 min

BarcelonaCentenars de persones, convocades per la Plataforma per la Llengua i 23 associacions d'immigrants, han alliberat aquesta tarda un miler de globus en defensa de la llengua catalana. Coincidint amb la celebració de la diada de Sant Jordi, i des de la plaça dels Àngels de la capital catalana, els participants han deixat anar globus amb un missatge personal per reivindicar el paper del català "com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social", segons han informat els organitzadors. Els voluntaris s'han distribuït perquè els globus dibuixessin el lema "El català, llengua comuna", i després els han deixat anar i s'han enlairat cap al cel.

L'acte s'ha inscrit en el primer 'muralmob' per la llengua, que ha inclòs també un concert en acabar el llançament dels globus, mentre les parades de les associacions convocants han estat venent roses i llibres davant del Macba. Els assistents, que s'han aplegat a la plaça dels Àngels a partir de quarts de sis de la tarda, s'han anat distribuint per l'espai i escrivint missatges en favor del català, que després s'han enlairat en globus cap al cel de la capital catalana. Els organitzadors han destacat que els globus són biodegradables i, per tant, respectuosos amb el medi ambient.

El projecte ha comptat amb la participació de nombrosos col·lectius de nouvinguts i de personalitats conegudes com l'actor Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla, que ha exercit d'animador de l'activitat, o l'escriptor i periodista Màrius Serra, que ha protagonitzat l'espot de la campanya.

stats