Societat 11/09/2012

Sense classe a la tarda des dels 12 anys, un canvi controvertit

La jornada intensiva a secundària pot deixar nens desatesos o fomentar adolescents autònoms

Sònia Sánchez
1 min
DEURES I EXTRAESCOLARS  Paula Gabarrella comença primer d'ESO aquest curs, amb jornada intensiva. Els dies que no té extraescolars esperarà els pares sola a casa.

BarcelonaLa majoria dels instituts públics catalans tancaran portes a la tarda aquest nou curs. El adolescents d'ESO sortiran a dos quarts de tres o les tres de la tarda, en una decisió que genera certa controvèrsia en la comunitat educativa. Més enllà de l'oposició de les federacions d'associacions de pares, que hi veien un problema per conciliar els horaris familiars, hi ha el debat sobre els efectes que el nou horari pot tenir en l'educació dels joves de 12 a 16 anys.

El director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín, veu clar que donar-los la tarda lliure sense cap supervisió adulta pot generar "conductes de risc, des de massa hores de televisió i d'internet fins a altres problemes més greus". Si bé molts d'ells tindran activitats extraescolars a la tarda, Palacín alerta que seran precisament les famílies d'entorns més pobres, les que no es puguin permetre aquestes activitats, les que optaran per "donar la clau de casa" al fill i deixar-lo sol tota o bona part de la tarda.

Llegiu la crònica sencera a l'ARA Premium.

stats