Societat 25/10/2016

Fins a set anys de presó per al clan familiar que va intentar comprar un ronyó a un indigent

Segons la fiscalia li van oferir 6.000 euros i, quan l'home es va fer enrere, el van apallissar

Montse Riart
2 min
Un instant de l'operació policial on es va detenir els membres del clan familiar acusats d'intentar comprar un ronyó a un indigent a canvi de 6.000 euros

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a entre quatre i set anys de presó els tres membres d'un clan familiar que va intentar comprar un ronyó a un indigent a canvi de 6.000 euros per a un dels fills, que estava malalt i necessitava un trasplantament. Segons la Fscalia, quan l'home es va fer enrere, la família el va acabar apallissant.

El tribunal imposa sis anys i mig de presó al pare, set a un dels fills i quatre i mig a l'altre germà. La Fiscalia demanava fins a 11 anys de presó per als tres acusats. La seva defensa recorrerà la sentència.

'Li donarem 100 euros perquè és calmi i després els hi descomptem'

La Fiscalia assegura que el clan va oferir 6.000 euros a la víctima, un marroquí indigent, perquè donés un ronyó al fill malalt i el van pressionar perquè acceptés. En la investigació, la Policia va intervenir diverses trucades al clan que, segons la fiscal, en demostrarien el pagament. En una de les converses, entre el fill malalt i un dels homes de confiança del clan, en veure que la víctima començava a dubtar van assegurar "li donarem 100 o 50 euros perquè es calmi i després l'hi descomptem dels 6.000".

Tant el pare com el fill malalt i l'altre germà van negar al judici haver ofert diners a la víctima, pressionar-lo i acabar-lo amenaçant i apallissant. L'única cosa que van admetre és que el fill malalt va utilitzar la targeta sanitària del germà. Un dels condemnats va acusar la víctima de demanar-los 2.000 euros pel ronyó. Un altre va dir que l'indigent ja "volia fer-se donant" abans de saber el problema del fill malalt, "perquè sabia que així li donarien la invalidesa i cobraria una pensió".

stats