Societat 07/06/2016

Sis anys de presó per un terapeuta que va abusar de dos pacients, un d'ells menor

Segons la sentència, l'home els va sedar per deixar-los atordits mentre els tocava

Montse Riart
2 min
Detall de la façana del Palau de Justícia de Barcelona on es troba l'Audiència provincial

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys de presó un terapeuta de Sabadell que va abusar de dos pacients, un d'ells de 16 anys. La sentència assegura que els va donar un líquid per atordir-los i que es va aprofitar de la seva condició professional per realitzar-los els tocaments. A més dels sis anys entre reixes, el tribunal li imposa 5 més de llibertat vigilada i l'inhabilita durant el temps de condemna, perquè no pugui tornar a exercir.

La sentència considera "especialment greu" l'abús del pacient menor d'edat, tenint en compte la "diferència d'edat entre ells" -el terapeuta tenia 65 anys i la víctima, 16-, que el noi estava en una etapa "de ple desenvolupament de la seva personalitat, que es pot veure afectada per un fet tan greu" i que va anar a la consulta de l'home "per recomanació del seu pare, que també havia sigut pacient" del condemnat.

El tribunal dóna total "credibilitat" al testimoni del jove que va explicar que la primera visita va ser de tràmit i que no va ser fins la segona, que l'home en va abusar. Abans de fer-lo estirar, el terapeuta li va donar un líquid que el va deixar "atordit i sense forces" i el va acabar masturbant.

Segons el pronunciament de l'Audiència, l'home "es va aprofitar de la seva condició de superioritat moral" que li donava el fet de ser terapeuta sobre els seus pacients. En el cas de l'altre víctima, una dona adulta, el condemnat li va donar de beure el mateix líquid abans d'abusar-ne.

La sentència té en compte com a atenuant que l'acusat va indemnitzar econòmicament les víctimes i li imposa la pena més baixa per cadascun dels abusos. Quan l'home surti de la presó no es podrà acostar a les víctimes a menys de 1.000 metres durant quatre anys. El condemnat també haurà d'indemnitzar el menor amb 3.000 euros i la dona amb 10.000.

stats