Societat 08/08/2021

Detinguts set membres d'una organització que cultivava marihuana en una zona boscosa del Priorat

Els Mossos detecten més de 15.000 plantes a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera

Ara
1 min
Una plantació de marihuana en una zona boscosa del Priorat

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat una xarxa de cultiu i tràfic de marihuana que tenia almenys tres plantacions en zones boscoses del Priorat. Conjuntament amb la Policia Local de Cambrils s'han detingut fins a set persones, entre elles els líders de la banda, que havien portat ciutadans albanesos per fer de jardiners dels cultius. En concret, les plantacions eren a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera.

La investigació va començar l'octubre de l'any passat arran d’un pis sospitós a Cambrils. En aquest municipi hi havia els líders de l'organització, un home de 50 anys i una dona de 47, així com el germà del primer, de 33. El dispositiu per desmantellar l'activitat va permetre detenir quatre persones més que treballaven a les plantacions, tots homes d'entre 19 i 32 anys. Tots set han ingressat a presó després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a Reus.

En una de les plantacions, la d'Ulldemolins, els agents hi van trobar 3.175 plantes de cànnabis, 2.800 esqueixos i 10,9 quilos de cabdells de marihuana. Un segon dispositiu va permetre desmantellar les altres dues, a Cabacés i la Figuera, que estaven ubicades, com la primera, en una zona boscosa amb bancals preparats per a milers de plantes. Hi havia també una zona d'assecador i una zona de campament amb tendes per als que vigilaven els cultius. S'hi van localitzar 4.600 i 8.178 plantes respectivament.

stats