SOCIETAT
Societat 14/05/2012

El Síndic obre una actuació d'ofici sobre el web delator dels Mossos

Diu que l'ha obert perquè nombroses institucions s'han pronunciat "considerant que hi pot haver indicis d'una possible irregularitat".

Efe
2 min

BarcelonaEl Síndic de Gregues, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per investigar la legalitat del web creat pel departament d'Interior per delatar persones que presumptament han participat en actes de violència al carrer.

Ribó, que avui ha presentat al Parlament un acord signat amb l'Agència Catalana de Consum i l'Autoritat Catalana de la Competència per garantir els drets dels consumidors, ha explicat que ha obert aquesta investigació d'ofici sobre la pàgina web dels Mossos.

Segons Ribó, l'actuació l'ha obert perquè nombroses institucions s'han pronunciat "considerant que hi pot haver indicis d'una possible irregularitat" en el web, que va arribar a publicar fotografies de menors d'edat.

El Síndic, que ja va anunciar que estava estudiant la legalitat del web pocs dies després que s'activés, ha precisat avui que la seva institució treballa "des de fa temps" amb el departament d'Interior en el marc d'una investigació d'ofici i que "d'aquí a unes setmanes" en podria tenir els resultats.

El web de la conselleria d'Interior per delatar sospitosos de violència al carrer ha despertat recels entre els juristes, que han posat en dubte la seva legalitat i constitucionalitat i qüestionen des de la licitud de les proves que s'obtinguin a través d'ella fins a la seva possible vulneració del dret a la imatge.

Un dels principals dubtes que planteja el web entre els juristes és la inclusió d'algunes imatges de menors, una de les quals va ser retirada pel Departament d'Interior després que el noi acudís amb els seus pares a una comissaria de la policia autonòmica per identificar-se i exigir que deixés de difondre's la seva fotografia.

D'una altra banda, Ribó ha explicat que fins ara no ha rebut cap queixa sobre els peatges dins la campanya "No vull pagar".

stats