Societat 24/10/2017

El Síndic de Greuges investiga queixes de pares pel tractament de l'1-O a les escoles

També ha rebut queixes de docents sobre les declaracions d'alguns polítics sobre l'escola catalana

Europa Press
1 min
Flors a l'escola Ramon Llull de Barcelona

BarcelonaEl síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici sobre el tractament que es fa en els centres educatius de la situació política actual i els fets de l'1 d'octubre, després de rebre diverses queixes "en tots els sentits".

En un comunicat fet públic aquest dimarts, ha explicat que d'una banda ha rebut queixes i consultes referides a "una presumpta falta d'imparcialitat d'alguns centres educatius" en l'abordatge de la situació actual; d'una altra, també ha rebut queixes de docents en desacord amb el contingut de certes declaracions de càrrecs públics i informacions aparegudes en els mitjans de comunicació en què es qüestiona la manca de pluralisme a les escoles i en el sistema educatiu general, al qual s'atribueix una voluntat d'adoctrinament.

"Els centres docents no poden romandre aïllats de l'entorn, i nens i adolescents tenen dret a rebre informació i formació, a participar, a reunir-se i a fer vaga", ha defensat Ribó. El síndic també ha recordat la necessitat de respectar els drets de participació i la llibertat d'expressió i de pensament dels nens, i ha assenyalat que la capacitació per a exercir la ciutadania i la formació integral de les capacitats de l'alumnat són principis rectors del sistema educatiu.

Ribó ha afegit que la llei 7/2009 d'educació reconeix entre aquests principis el pluralisme, la inclusió escolar, la cohesió social i l'exclusió de qualsevol forma de proselitisme o adoctrinament.

stats