Els sindicats demanen més contractacions per fer grups d'entre 10 i 15 estudiants

Volen que el Govern garanteixi equipament de protecció individual (EPI) per a tots els treballadors

Els sindicats de l'educació pública reclamen al departament d'Educació que fixi l'ús obligatori de la mascareta a partir dels 6 anys, en comptes dels 12 que preveu per ara, a les aules, i demanen que el Govern garanteixi equipament de protecció individual (EPI) per a tots els treballadors, entre les quals hi ha d'haver mascaretes FFP2 i pantalles facials. Són dues de les principals reivindicacions que les set organitzacions del sector –USTEC, CCOO, la Intersindical CSC, ASPEPC, CGT, UGT i USOC– fan en un comunicat conjunt. Al document, insisteixen que cal reduir les ràtios a les aules, amb un màxim de deu alumnes a educació infantil i quinze a la resta de nivells educatius.

Estat i comunitats pacten l'ús obligatori de la mascareta a partir dels sis anys per a tots els alumnes

"Són mesures que creiem imprescindibles per a l'inici del curs", defensen els sindicats, que demanen a Educació que treballi amb el "màxim consens" per posar-les en pràctica per prevenir rebrots a les aules i evitar un nou confinament. Els set sindicats de la comunitat educativa pública sostenen que calen mesures addicionals al pla presentat pel Govern per "compensar" les mancances viscudes per l'alumnat a tots els nivells el final de curs passat i per "salvaguardar el dret a l'educació dels infants i joves i la salut pública". No descarten emprendre les mobilitzacions col·lectives "que siguin necessàries" –adverteixen– per assolir aquestes mesures de protecció per a tota la comunitat educativa.

A més de reivindicar la mascareta a partir del primer cicle de primària i de rebaixar la xifra d'alumnes per grup, els sindicats demanen que es garanteixi la presencialitat a les aules de tots els alumnes a tots els nivells educatius. I això passa, sostenen, per un increment de les contractacions del personal docent i d'atenció educativa. També emplacen la conselleria d'Educació perquè "vetlli per garantir la distància de seguretat dins els centres".

Mestres i famílies, decebuts amb el pla per a la tornada escolar

Pel que fa als treballadors considerats vulnerables, els sindicats recorden que hi ha una bona part del personal que desconeix quins serveis de prevenció hauran de seguir i demanen que no s'incorporin a la feina fins a tenir la informació sobre la seva consideració de sensibilitat.

"Els sindicats d'educació reclamem al departament el màxim consens possible: tot i que l'administració s'ha mostrat inaccessible a les nostres propostes de negociació fins ara, continuem mostrant voluntat negociadora", remarquen els signants del comunicat, que demanen a la Generalitat "no allargar més la situació d'incertesa".