Societat 27/10/2018

Les víctimes a les carreteres s'enfilen a 162, un 20% més que fa un any

Només avui s'han produït tres accidents amb víctimes mortals a la C-55, C-58 i la C-31

E.f.
2 min
L'accident s'ha produït al quilòmetre 17 de la C-58, al terme municipal de Terrassa/ACN

BarcelonaL'augment de la sinistralitat a les carreteres catalanes aquest any ha fet enfilar la xifra de víctimes a 162 persones, segons les dades del Servei Català de Trànsit. Només aquest dissabte s'han produït tres accidents mortals a tot el Principat i les 162 persones en total que han perdut la vida des de principis d'any representen un 20% més que en el mateix període del 2017.

L'última de les víctimes mortals ha estat en un xoc entre dos turismes aquesta tarda a la C-55 a Castellbell i el Vilar. Ha mort el conductor d'un dels dos vehicles i els dos ocupants del segon turisme han quedat ferits menys greus.

A primera hora del matí un vehicle ha sortit de la via a la C-58 i ha mort la conductora. Les causes del sinistre, que ha passat a l'altura de Ripollet, s'estan investigant perquè no hi havia cap altre vehicle implicat. També aquest matí ha mort la conductora d'un turisme en un xoc amb un altre cotxe a la C-31 a Ventalló, a l'Alt Empordà. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), l'avís del sinistre s'ha rebut poc abans de dos quarts d'onze al quilòmetre 367, on per causes que es desconeixen els dos vehicles han xocat lateralment.

En el mateix vehicle hi anava una altra persona que ha resultat ferida lleu i que ha sigut traslladada a l'Hospital de Figueres. El conductor de l'altre cotxe ha resultat il·lès. En aquest accident hi han treballat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del SEM.

El Servei Català de Trànsit també ha informat que el motorista mort fa uns dies a la B-20 ja no es considera un accident de trànsit perquè s'està investigant el cas d'un presumpte homicidi, ja que un conductor l'hauria envestit intencionadament per fer-lo sortir de la via. En un primer moment, l'home que conduïa el cotxe va quedar detingut, però després va quedar en llibertat amb el passaport retirat i l'obligació de comparèixer als jutjats regularment. La investigació del sinistre està oberta per un delicte d'homicidi per imprudència greu.

stats