Sis detinguts a Nou Barris per almenys una agressió sexual

El cas està sota secret de sumari i no se sap l'edat dels arrestats ni quan van passar els fets

Ara
1 min
Una patrulla dels Mossos a Barcelona en una imatge d'arxiu

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut sis persones aquest dilluns al districte de Nou Barris per un presumpte delicte d'agressió sexual, segons ha avançat Betevé i ha confirmat l'ARA. Les fonts policials consultades parlen d'almenys una víctima i han afirmat que "la víctima o les víctimes demanen respecte". Els detinguts estan a l'espera de passar a disposició judicial.

El cas està sota secret de sumari i, per tant, no se'n saben més detalls, com ara l'edat dels presumptes agressors o quan haurien passat els fets. Segons la televisió pública de Barcelona, els veïns del barri de la Trinitat Nova han explicat que l'operació policial s'ha produït a tocar del Mercat de la Trinitat i que els detinguts eren joves.

La investigació l'està liderant la Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos, una unitat creada fa un any, integrada per 30 agents, que prioritza la prevenció, investigació i atenció a les víctimes des d'una visió "victimocentrista".

El dia que es va presentar aquesta nova unitat, l'aleshores comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, va explicar que l'objectiu era posar al centre el tractament a les víctimes i donar-los "confiança, confort i seguretat" per després encarrilar la investigació i facilitar la identificació dels autors. Aquesta unitat va permetre detenir, per exemple, un violador a Barcelona que es feia passar per repartidor de menjar.

stats