Societat 26/01/2021

El violador que es feia passar per repartidor seguia les víctimes fins a l'edifici on vivien i les assaltava dins de casa

El jutge l'envia a la presó perquè considera que hi ha risc de fuga

3 min
Una patrulla dels Mossos d'Esquadra a Barcelona

BarcelonaAnava vestit com un repartidor de menjar a domicili, tot i que en aquell moment no treballava, i no cridava l’atenció. Seguia les víctimes fins que arribaven al bloc on vivien i aprofitava que obrien la porta per colar-se a l'edifici. Quan pujaven a casa, les assaltava a les zones comunes i entrava a casa seva per agredir-les o abusar-ne sexualment. Aquest és el modus operandi del violador de Barcelona detingut dissabte pels Mossos d’Esquadra i que el jutge ha enviat a la presó, com ha demanat la Fiscalia, per tres dels cinc delictes denunciats que se li atribueixen. La policia el va arrestar pels dos últims casos, que van tenir lloc la nit de divendres a dissabte a Sarrià, però el va vincular amb tres altres delictes sexuals perquè coincidia el patró d’actuació i es va acreditar, amb proves, que n’era el presumpte autor.

L’home, de 32 anys, sempre atacava víctimes joves –almenys una és menor– i s’havia tornat més violent i agressiu, explica el jutge, perquè en els primers casos abusava sexualment amb tocaments per sobre de la roba i en el darrer va abaixar els pantalons a la noia per posar-li la mà sota la roba interior i introduir-li els dits als genitals. El primer fet va ser un abús sexual el 29 de novembre al carrer Girona, el segon una agressió sexual el 10 de gener al carrer Quevedo, el tercer una altra agressió el 18 de gener a la tarda –no s’ha concretat el lloc– i el quart i el cinquè el 22 de gener a la nit a Sarrià, en poc més d’una hora de diferència en zones pròximes: una agressió sexual a les 21.30 h al carrer Santaló i una altra agressió a les 22.30 h a l’avinguda Sarrià.

El jutge apunta que “l’exhaustiva” investigació dels Mossos aporta indicis que el detingut és l’autor dels cinc delictes, tots comesos a Barcelona en poques setmanes. El telèfon mòbil de l’arrestat permet situar-lo al lloc on es van cometre les agressions excepte en el primer cas, però la víctima l’ha reconegut. En algun fet també el van captar càmeres de seguretat o hi ha imatges de la bicicleta que feia servir. I el darrer el va gravar ell mateix amb el mòbil, en unes imatges en què es veu el delicte “amb tota claredat” i hi apareix una mà amb diversos tatuatges que es correspon a la del detingut, segons el magistrat.

L’home tenia una llicència de repartidor de menjar a domicili cedida per una altra persona, que n’era el titular i l'havia subcontractat. Feia servir aquesta indumentària per simular que havia de fer una entrega als edificis on entrava.

Risc de noves agressions

La Fiscalia ha demanat presó provisional per al detingut pels tres últims delictes, tots qualificats d’agressió sexual. Els dos primers poden suposar una pena d’entre un i cinc anys de presó per cadascun i el darrer d’entre sis i 12 anys de presó al tractar-se d’una violació. L’home ha passat a disposició del jutjat d’instrucció número 11 de Barcelona, que estava de guàrdia. El jutge veu risc que el detingut cometi noves agressions sexuals i abusos perquè els cinc fets s’han concentrat en unes dates “molt pròximes” i afegeix que s’evidencia que van ser accions planificades. “És necessari protegir les víctimes perquè una eventual llibertat podria comportar que intentés atemptar contra elles”, assegura per justificar la presó preventiva.

Per acabar, el magistrat remarca que l’home està en una situació irregular, no sembla que tingui arrelament aquí i és originari d’un país –Colòmbia– que no pertany a la Unió Europea. Per això també considera que hi hauria risc de fuga si estigués en llibertat. Fonts de la investigació defineixen l’arrestat com un depredador sexual que va posar en alerta la unitat central d’agressions sexuals dels Mossos, que dissabte va muntar un dispositiu per trobar-lo gràcies al qual se’l va detenir a Gràcia. La policia no descarta que l’home pugui estar relacionat amb altres fets de violència sexual.

stats