Societat 30/12/2015

Segrestos i interrogatoris per una caixa forta robada a la plana de Lleida

Un grup de sis persones va retenir i agredir tres joves per aclarir pel seu compte un robatori de 100.000 euros

Ara
2 min

BarcelonaDos nois van anar a una instal·lació esportiva del seu poble, Tàrrega, el 5 de novembre. Els havia citat un conegut, però s'hi van trobar sis persones que no s'esperaven. Els van obligar a pujar en dos cotxes i se'ls van endur fins a una masia prop de Cervera. Allà, segons els Mossos d'Esquadra, els van retenir i agredir per interrogar-los pel robatori d'una caixa forta amb 100.000 euros que era de dos dels segrestadors.

Els van retenir cinc homes i una dona, tots d'entre 20 i 67 anys i amb nacionalitat espanyola, arrestats per detenció il·legal i lesions. A dos dels acusats els havien robat la caixa forta. Els dos nois, després d'una hora d'interrogatori, van negar que tinguessin res a veure amb cap robatori. Al final els van tornar a Tàrrega i l'endemà ho van denunciar als Mossos d'Esquadra. Durant l'interrogatori els seus segrestadors havien fet referència a un tercer noi, de 19 anys, que és qui els havia culpat del robatori.

A aquest tercer jove ja se l'havia endut a la masia abans el mateix grup de gent, segons els Mossos, i quatre persones se'l van tornar a emportar després d'alliberar els dos joves. Els havia incriminat, culpant-los del robatori, i se l'havien cregut, però en realitat havia estat ell. Ho va confessar, segons els Mossos, després que els qui feien justícia per la seva banda l'agredissin "d'una manera més contundent". Va tornar 25.000 euros en efectiu i va reconèixer que s'havia comprat un quad i un cotxe, que dies després va posar a nom d'un dels que el retenia.

El jove de 19 anys havia rebentat la caixa fota passant-hi per sobre amb el seu cotxe, que després va haver de dur a al mecànic, tal com van comprovar els Mossos. La policia l'acusa de dos delictes de detenció il·legal per falsa incriminació. Tres dels arrestats van entrar a la presó després de declarar davant el jutge i els altres quatre es troben en llibertat amb càrrecs.

stats