Societat 12/03/2016

Els socorristes de la Creu Roja a Barcelona mantindran la feina i les condicions laborals

L'empresa que ha guanyat el concurs per gestionar el servei, Pro-activa, se'n farà càrrec

Efe
1 min
Els socorristes de Creu Roja deixaran de vigilar les platges de Barcelona.

BarcelonaUna trentena de socorristes de la Creu Roja s'han tancat aquesta nit passada fins a la matinada a l'Ajuntament de Barcelona en una protesta que han abandonat quan han arribat a un acord amb el govern municipal. Segons el pacte, mantindran la feina i les condicions laborals amb l'empresa que ha guanyat el concurs per gestionar els socorristes, Pro-activa.

Ahir es van tancar per exigir que la nova empresa assumís els seus contractes. La Creu Roja havia gestionat les platges de la ciutat durant 30 anys però l'oferta que va presentar al concurs superava el preu màxim de l'Ajuntament i va quedar descartada automàticament.

El relleu l’agafarà Pro-activa Serveis Aquàtics SL, l’empresa de socorrisme de Badalona amb una ONG associada que està rescatant refugiats (Grècia). Creu Roja va perdre el concurs per gestionar el servei el desembre passat, després de presentar una oferta que superava el límit establert. Si el pressupost era de 2,45 milions d’euros, l’entitat va oferir-ne 3,01 milions.

stats