Internet
Societat 03/06/2011

Sony investiga un nou possible atac a la seva plataforma digital de pel·lícules

Un milió d'usuaris podrien estar afectats per l'atac. La intrusió es produeix després que a l'abril pirates informàtics van robar dades de més de 100 milions d'usuaris

Efe
1 min

TòquioEl grup japonès Sony ha informat avui que investiga un possible nou atac de hackers contra la seva plataforma digital de pel·lícules, SonyPictures.com, que podria haver suposat l'accés a les dades personals de prop d'un milió d'usuaris.

Un portaveu de Sony ha confirmat que s'ha obert un procés d'investigació sobre el nou cas, que es produeix després que grups de pirates informàtics robessin des de mitjans d'abril dades de més de 100 milions d'usuaris dels seus diversos serveis web.

El grup de hackers nord-americà LuizSec s'ha atribuït l'autoria de l'últim atac online, que s'hauria produït aquesta matinada, poques hores després que l'empresa anunciés el restabliment de la seva xarxa de videojocs PlayStation Network (PSN).

Aquest nou atac contra el servei online de pel·lícules de Sony els hauria permès l'accés a tota la informació de caràcter personal que l'empresa nipona no havia xifrat, segons LuizSec.

L'agència local Kyodo ha indicat que els hackers podrien haver sostret les contrasenyes, adreces de correu electrònic i dates de naixement de prop d'un milió d'usuaris.

L'atac és un nou episodi en la suposada "creuada" iniciada fa mesos per part d'alguns grups de pirates informàtics contra el gegant electrònic japonès.

L'onada de ciberatacs és un nou revés per a Sony, que al maig va anunciar una pèrdua neta de 259.600 milions de iens (2.250 milions d'euros) l'any fiscal 2010, després de veure's seriosament afectada per l'impacte del terratrèmol i el tsunami de l'11 de març.

stats