Societat 31/07/2017

Un submarinista francès mor en una cova de les illes Medes

L'accident es produeix en un espai que es denomina la cova del Dofí, i el cos sense vida es troba a uns 22 metres de profunditat, al final d'un túnel

Efe
2 min
L'accident es va produir en un espai que es denomina la Cova del Dofí

Torroella de MontgríUn home de 30 anys de nacionalitat francesa va morir ahir a la tarda en una cova de les illes Medes de l'Estartit, a Torroella de Montgrí, quan practicava busseig en apnea. L'accident es va produir en un espai que es denomina la cova del Dofí, i l'alerta la va donar una parella d'amics que anaven amb la víctima.

Cap a dos quarts de cinc de la tarda, el vigilant de les illes Medes va rebre l'avís que una persona havia desaparegut quan feia una immersió en apnea i es va alertar el grup especial d'activitats subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil. Dos bussos es van submergir a la cova i poc abans de les sis de la tarda van localitzar el cos sense vida a uns 22 metres de profunditat, al final d'un túnel, a uns 90 metres de l'entrada de la cova del Dofí.

Els especialistes van recuperar el cadàver de la cova i van activar la comitiva judicial que, unes tres hores més tard, va procedir a l'aixecament del cadàver. Les restes van ser traslladades fins a l'Institut de Medicina Legal (IMLC) de Girona, on es practicarà l'autòpsia per saber amb certesa la causa de la mort.

Dos bussos es van submergir a la cova i van localitzar el cos sense vida

El jutjat d'instrucció de guàrdia de la Bisbal d'Empordà i la Guàrdia Civil han assumit la investigació del cas per determinar per quin motiu el submarinista va acabar morint al fons d'una cova que és molt coneguda i visitada pels aficionats al busseig. Les primeres hipòtesis apunten que el ciutadà francès va entrar per un dels diversos túnels i hauria pensat que n'havia escollit un de recorregut curt, però s'hauria equivocat i hauria entrat al més llarg, del qual ja no va aconseguir sortir.

stats