Successos

Agredeix el propietari d'un bar per motius xenòfobs i barra el pas a la policia fent la salutació feixista

Els presumpte autor de l'agressió, que ja ha estat detingut, té antecedents per episodis similars i per tinença d'armes

2 min
Imatge d'arxiu d'una cinta policial dels Mossos d'Esquadra.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home de 22 anys a qui acusen dels delictes d’amenaces, danys, lesions i un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques per una agressió xenòfoba. Els fets van tenir lloc el 5 de juny a Igualada. L'acusat va entrar amb el tors nu en un bar que és propietat d'un home xinès. El propietari va advertir a l'home que, per qüestions d'higiene, si volia estar-se al bar s'havia de posar una samarreta. Va ser en aquest moment quan el detingut va tenir una reacció violenta: va insultar reiteradament el gerent del bar fent al·lusions a la seva nacionalitat, va trencar mobiliari del local i va amenaçar el propietari assegurant que tornaria amb altres persones per agredir-lo.

L'episodi no va acabar aquí. El mateix dia, unes hores més tard, l'agressor va tornar al bar. Aquest cop, acompanyat d'un segon home. De nou, tots dos van dirigir insults xenòfobs contra el propietari i el van provocar dient-li a crits que marxés "d'Espanya". La situació va anar a més i va acabar amb una agressió física dels dos homes cap a l'amo del local. El van amenaçar de nou i el van empènyer fins al punt que la víctima va haver de ser atesa a urgències de l’Hospital d’Igualada, a causa de les lesions que els dos homes li van provocar. A més dels danys físics, l'agressió xenòfoba també va comportar una situació d'humiliació pública per a la víctima, ja que els insults, les amenaces i les empentes les va rebre davant dels seus familiars i dels clients que en aquell moment hi havia al bar.

Proclames feixistes

En un primer moment qui es va fer càrrec del cas va ser la Policia Local d'Igualada, que, després d'identificar els presumptes autors de l'atac xenòfob, va saber que eren en un domicili a prop del bar on havia tingut lloc l'agressió. Quan hi van anar, els dos autors de l'agressió es van negar a obrir la porta i van sortir per una de les finestres de l'edifici cridant consignes xenòfobes contra les comunitats xinesa i magribina. A més, tots dos van llençar proclames de caràcter nazi i un d'ells va fer la salutació feixista estirant enlaire el braç dret.

No va ser fins a aquest dimecres, 9 d'agost, que els Mossos, coordinats amb la Policia Local d'Igualada, van detenir l'acusat d'haver iniciat l'atac increpant i agredint el propietari del bar. És un home amb antecedents policials per haver participat en una altra agressió per motivacions ideològiques i que ja ha estat denunciat més d'una vegada per lesions i per tinença d’armes prohibides com porres extensibles o navalles.

La investigació policial continua oberta per localitzar i detenir el segon presumpte atacant, que també ha estat identificat.

stats