Successos

Nova agressió a les presons catalanes: un intern fereix dos treballadors a Lleida

La presó de Ponent viu un nou conflicte després d'una setmana de protestes per l'assassinat de la cuinera de Mas d'Enric

ARA
1 min
El Centre Penitenciari de Ponent en una imatge d’arxiu.

BarcelonaNova agressió a les presons catalanes. Després d'una setmana marcada per les protestes arran de l'assassinat de la cuinera de Mas d'Enric, que ha empès centenars de funcionaris a mobilitzar-se davant dels centres penitenciaris exigint dimissions a la conselleria de Justícia i més mesures de protecció, s'ha viscut un nou conflicte a la presó de Ponent, a Lleida. Dos treballadors han resultat ferits lleus després de ser agredits aquest dissabte per un pres quan intentaven reduir-lo, segons avança el diari Segre.

Els funcionaris de presons feia temps que advertien d'un augment de la conflictivitat i la violència als centres penitenciaris i, de fet, les agressions gairebé s'han triplicat en set anys. Els treballadors ho han remarcat al llarg d'una setmana de protestes i bloquejos. Ara, un altercat a Lleida constata aquest increment de la tensió: després d'un aldarull entre dos presos, l'agressor va ser conduït al departament especial de règim tancat, on va forcejar i va agredir els funcionaris que intentaven reduir-lo.

Sense alteracions al centre

A causa d'aquest aldarull, un dels funcionaris té esgarrapades i ferides de caràcter lleu, mentre que el segon va ser atès a la mútua dels funcionaris per un fort cop en un dit. Aquest succés, segons expliquen fonts de Justícia a Efe, no ha alterat els hàbits i les activitats programades de la presó. Tot plegat tres dies després que el departament presentés en seu parlamentària l'informe sobre la mort de la cuinera de Mas Enric, que conclou que "el fatal desenllaç era difícilment previsible".

stats