Successos

Alliberen una dona retinguda des de feia un mes en un pis a Santa Coloma de Farners

Els Mossos detenen la presumpta captora, a qui la víctima havia acollit amb els seus quatre fills feia més d'un any

ARA
2 min
Un cotxe dels Mossos d’Esquadra en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van alliberar aquest dimecres una dona de 45 anys que estava retinguda i lligada amb brides en un pis de la Generalitat que està cedit a víctimes vulnerables amb un lloguer social baix a Santa Coloma de Farners, segons ha avançat SER Catalunya i ha confirmat a l'ARA la policia catalana. La presumpta captora, una altra dona de 34 anys a qui la víctima havia acollit feia més d'un any amb els seus quatre fills menors, va ser detinguda hores després.

Un veí, que és policia local, va ser qui va donar l'alerta amb una trucada al 112 pels volts de dos quarts d'onze de la nit d'aquest dimecres, després de sentir els crits de la víctima demanant ajuda. Els primers que van entrar el pis van ser els Bombers, que es van despenjar per un celobert. Després, van esbotzar la porta i van trobar la dona estirada en un matalàs amb les mans lligades amb brides i els peus amb un mocador. Alliberada i atesa pel SEM, va explicar que portava almenys un mes lligada i que feia uns dies que no veia la dona amb qui compartia pis, que presumptament l'hauria retingut.

Poques hores més tard, la policia va detenir la suposada captora quan va anar a l'Hospital Santa Caterina de Salt per a una visita amb el seu fill de quatre mesos. Allà la van arrestar per un delicte de detenció il·legal, un altre de tracte vexatori, un de lesions i un altre de furt, perquè també havia robat el mòbil de la víctima. Segons fonts consultades per l'ARA, la dona detinguda té diversos antecedents relacionats amb delictes de patrimoni. Els Mossos investiguen ara els motius que van portar la dona a actuar d’aquesta manera i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) s'ha fet càrrec dels seus quatre fills.

stats