Successos
Societat Successos 12/02/2023

Assassinat a trets al mig del carrer a Badia del Vallès

Els Mossos busquen el presumpte autor, que hauria fugit amb una motocicleta

3 min
El pàrquing on s'ha comès l'assassinat.

Badia del Vallès / BarcelonaUn home ha mort assassinat a trets aquest diumenge al mig del carrer Saragossa, a Badia del Vallès (Vallès Occidental), molt a prop d'una comissaria de la Guàrdia Civil. Els agents del cos policial espanyol han sigut els primers a arribar-hi. Poc després ja hi eren els Mossos d'Esquadra i el servei d'emergències mèdiques, que han intentat reanimar la víctima, però ha acabat perdent la vida a causa de les ferides de bala, segons ha avançat la periodista Anna Punsí i ha confirmat l'ARA. La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ja investiga el crim. Els fets han succeït aquest diumenge cap a les 11 del matí. S'han sentit, segons expliquen alguns testimonis, fins a cinc trets. Segons fonts al corrent de la investigació, l'homicida hauria disparat a la víctima, que era al seient del conductor d'un cotxe gris, a boca de canó i des d'una motocicleta.

El vidre del cotxe, trencat pels trets de l'homicida.

Els Mossos han posat en marxa un operatiu per intentar capturar l'autor del crim, que ha fugit del lloc dels fets amb la mateixa moto. Segons fonts amb accés a dades de la investigació, la motocicleta l'havien robada dissabte a Mataró. Però no ha circulat gaire estona. A la frontera entre Sabadell i Barberà del Vallès, a uns tres quilòmetres del carrer Saragossa de Badia, el presumpte autor del crim ha baixat de la moto. Després, segons les mateixes fonts, ha agafat un altre vehicle, aquest cop una furgoneta, per continuar fugint, ara en direcció a Barcelona.

Tal com ha pogut comprovar l'ARA, la víctima podria ser una persona de l'entorn més proper de Rachid Gdari, un presumpte narcotraficant que també es dedica al món de la música i que aquest diumenge s'ha desplaçat fins al lloc dels trets quan ha conegut la notícia. Segons ha avançat El País, la víctima mortal seria el seu germà, Mohamed Gdari. De fet, més d'un veí de la zona comentava que la víctima es deia Moha i que no vivia al barri. Una de les principals hipòtesis policials, doncs, és que es tracti d'una revenja per temes de drogues.

Rachid Gdari, conegut com el Sardina, ha participat en diversos vídeos musicals de rapers espanyols i també acumula una llarga llista d'antecedents policials. Fa dos anys, per exemple, el van detenir per participar en el segrest d'un empresari del món de l'oci nocturn de Terrassa. El Sardina va passar una temporada a la presó i fa sis anys també el van arrestar arran de la investigació d'una trama de tràfic de drogues amb la col·laboració de dos policies destinats a l'aeroport del Prat.

Recollida de proves

Els serveis funeraris ja s'han emportat el cos sense vida de la víctima i una grua ha carregat el seu vehicle. El crim s'ha comès en un pàrquing de la localitat vallesana, on la policia científica i l'equip d'homicidis dels Mossos estan treballant per recopilar proves, entre lunes burilles de tabac que la policia ja s'ha emportat. Els trets s'han sentit des de lluny i han posat en alerta més d'un veí.

Tot ha passat ben a prop de la comissaria de la Guàrdia Civil. És un pàrquing gran, delimitat per blocs de pisos i envoltat de zones enjardinades. Al centre hi ha un petit edifici de dues plantes on hi ha la Federació Catalana de Judo i un local de joc i apostes en línia. Els que eren dins d'aquest negoci, però, no han sentit res de res perquè les parets estan insonoritzades. El crim ha tingut lloc en una de les zones que queden més camuflades d'aquest pàrquing.

Alguns testimonis afegeixen que abans dels trets no s'ha sentit cap discussió ni cap intercanvi verbal. Simplement, el motorista ha arribat i ha disparat. Els veïns expliquen que el barri no havia viscut mai una situació així, que és una zona tranquil·la.

Els serveis funeraris emportant-se el cos sense vida de l'home assassinat a Badia.
stats