Successos
Societat Successos 23/08/2023

El cas del mosso que va clavar una bufetada a un home a Olot, en mans del jutge

Afers Inters arxiva la causa contra el segon agent, a qui acusaven d'haver donat una puntada de peu al mateix home

2 min

BarcelonaLa Divisió d'Afers Inters (DAI) dels Mossos d'Esquadra ha tancat la investigació contra l'agent del cos que va clavar una bufetada a un home durant una actuació a Olot. La causa contra l'agent, que tal com va explicar l'ARA està suspès de sou i feina, ja està en mans d'un jutge. Tot va venir d'un vídeo que un veí va gravar i va penjar a les xarxes socials. S'hi veuen tres agents dels Mossos i un home assegut a terra. Un dels mossos diu a l'home que se'n vagi "a dormir la mona". L'home respon: "Torna'm a pegar, torna'm a pegar". Després, l'agent li clava una bufetada a la cara i l'home es queda estirat a terra. El mosso afegeix: "Calla d'una vegada, d'acord? Ho has entès? Estàs molestant. Et trobes millor, ja?"

Segons fonts consultades per l'ARA, però, hi havia un altre vídeo de menor qualitat que el primer en què es veia l'escena anterior a la bufetada. La DAI volia saber si l'home deia "torna'm a pegar" perquè ja ho havien fet abans, i aquest segon vídeo ensenya com un agent li clava una puntada de peu. En un inici, la DAI va encausar un segon agent dels tres que hi eren per aquesta puntada de peu. Creien que havia sigut ell, però finalment no hi ha cap prova concloent i han arxivat la causa sobre ell. Es tracta del mosso Albert Donaire, que ha compaginat les seves tasques d'agent amb la coordinació de l'associació Mossos per la República i el secretariat nacional de l'ANC.

La DAI, però, ha conclòs que ell no és l'autor de la puntada de peu. Tot apuntaria, segons fonts consultades, que l'agent de la puntada de peu seria el mateix que el de la bufetada, un extrem que encara no està del tot confirmat per la mala qualitat del segon vídeo.

Sorolls i baralles

Segons fonts amb accés a dades del cas, als agents que eren aquell dia a Olot no els van avisar els veïns, tal com es va apuntar en un principi, sinó que eren a la zona per una actuació que no tenia res a veure amb l'home en qüestió. Les mateixes fonts apunten que és conegut per la policia i els veïns, ja que fa temps que causa problemes pel centre d'Olot. La nit dels fets, dimecres passat, s'hauria abraonat a sobre de diverses persones i hauria protagonitzat més d'una baralla.

De fet, també hauria tirat a terra algunes taules d'una terrassa. Més tard, els agents haurien tornat a sentir crits i cops i van veure que l'home s'estava barallant una altra vegada. Hi van anar i, uns minuts després, va començar l'escena que va gravar el veí. Les mateixes fonts apunten que el dia anterior i els posteriors el mateix home també va protagonitzar baralles.

stats