Successos

Suspenen de sou i feina el mosso de la bufetada a Olot i n'investiguen un altre per una puntada de peu

Afers Inters investiga els fets i ja ha aprovat aquesta mesura cautelar

2 min

BarcelonaL'actuació va ser dimecres a la nit a Olot (Garrotxa) i, l'endemà, el vídeo gravat per un veí va començar a córrer per les xarxes socials: s'hi veuen tres agents dels Mossos d'Esquadra i un home assegut a terra. Un dels mossos diu a l'home que se'n vagi "a dormir la mona". L'home respon: "Torna'm a pegar, torna'm a pegar". Després, l'agent li clava una bufetada a la cara i l'home es queda estirat a terra. El mosso afegeix: "Calla d'una vegada, d'acord? Ho has entès? Estàs molestant. Et trobes millor, ja?" La primera reacció de la direcció dels Mossos va ser obrir una investigació contra l'agent per la bufetada. Se n'encarrega la Divisió d'Afers Interns (DAI), que està recollint informació sobre els fets i parlant amb testimonis. Una indagació així no sol ser curta, però, segons ha pogut saber l'ARA, ja s'ha pres una primera decisió en forma de mesura cautelar: l'agent de la bufetada ha quedat suspès de sou i feina mentre dura aquesta investigació.

La cosa no acaba aquí. Segons fonts amb accés a informació del cas, la DAI no només ha posat en el punt de mira el mosso que va clavar una bufetada, sinó que també investiga un dels altres dos agents que eren al lloc dels fets. Al segon mosso se l'investiga per, presumptament, haver clavat una puntada de peu a l'home abans que l'altre agent li donés la bufetada. Segons la DAI, això explicaria per què l'home està assegut a terra i diu "torna'm a pegar". D'aquest primer cop no n'hi hauria cap vídeo, però la DAI manté que en té informació.

Segons fonts amb accés a dades del cas, als agents no els van avisar els veïns, tal com es va apuntar en un principi, sinó que eren a la zona per una actuació que no tenia res a veure amb l'home en qüestió. Les mateixes fonts apunten que és conegut per la policia i els veïns, ja que fa temps que causa problemes pel centre d'Olot. La nit dels fets, dimecres passat, s'hauria abraonat a sobre de diverses persones i hauria protagonitzat més d'una baralla.

De fet, també hauria tirat a terra algunes taules d'una terrassa. Més tard, els agents haurien tornat a sentir crits i cops, i van veure que l'home s'estava barallant una altra vegada. Hi van anar i, uns minuts després, va començar l'escena que va gravar el veí. Les mateixes fonts apunten que el dia anterior i posterior el mateix home també va protagonitzar baralles.

stats