Successos

Resolt el crim de Gelida: un triangle amorós amb menors implicats

Els Mossos detenen la parella de la víctima, que estava conxorxada amb tres germans, després de 14 mesos d’investigació

3 min
Un cotxe patrulla dels Mossos en una imatge d'arxiu.

BarcelonaVa ser un cap de setmana negre perquè en tres dies es van cometre tres crims a Catalunya: el primer a Terrassa, el segon a Gelida i el tercer a Rubí. Al cap de poc es van detenir els presumptes autors de cada cas, però un no havia quedat tancat. L’assassinat d’un noi de 23 anys a Gelida, a l’Alt Penedès, el 10 d’abril de l’any passat semblava que implicava dos menors germanastres, arrestats pels Mossos d'Esquadra dos dies després del crim, que havia passat al carrer, a prop d’una riera. Però el comportament de la parella del noi que havien matat va estranyar la policia, que veia poca predisposició per part d’aquella noia, de 22 anys, a ajudar. Ara, fruit de 14 mesos d’investigació, l’han detinguda per participar en l’assassinat, que havia acordat i que també implica un tercer germà dels dos menors arrestats. Al darrere hi havia un triangle amorós.

Els Mossos van rebre l’avís del crim de Gelida a dos quarts de set del vespre. Quan van arribar no van poder salvar la vida al noi, que tenia diverses ferides d’arma blanca, i la seva parella va explicar a la policia que s’havien trobat dos desconeguts. Aquella tarda havien sortit del domicili on vivien i quan es dirigien als afores del municipi, a l’alçada del pont de la riera, havien coincidit amb els desconeguts. Van demanar-los que els acompanyessin a la riera i allà va tenir lloc l’assassinat, segons va declarar aleshores la noia com a testimoni. Els Mossos van poder identificar els dos desconeguts i al cap de dos dies van detenir-los i també van escorcollar el seu domicili. A l’interior de l’habitatge hi havia armes blanques i peces de roba entre les quals van localitzar mostres d’ADN de la víctima.

Tot feia pensar que ja podien donar el crim per resolt, però els investigadors van començar a sospitar de la parella de la víctima. Els Mossos detectaven una “persistent” falta de col·laboració de la noia i van estudiar les comunicacions que havien mantingut els dos menors detinguts, el mort, la seva parella i un tercer germà dels arrestats. Els agents també van revisar els perfils dels implicats i el seu entorn a les xarxes socials. Després d’analitzar tot el material, en una investigació que va durar 14 mesos, la policia va trobar indicis per atribuir a la noia i al germà dels dos detinguts, també menor, la coautoria de l’assassinat. Els Mossos van arrestar el 16 de juny la noia, que, un cop va passar a disposició judicial, va ingressar a presó, mentre que el germà dels detinguts va declarar a la Fiscalia de Menors com a investigat.

La motivació amagada

Però quin va ser el mòbil del crim? En tot aquest temps d’investigació, la policia ha arribat a la conclusió que la motivació amagada és que la noia tenia una relació amb el germà dels dos arrestats i que la parella els va convèncer perquè agredissin la víctima. Malgrat que els Mossos mantenen que els dos primers detinguts són els autors materials de l’assassinat, també han assegurat que els indicis “reforcen” la teoria que la parella del noi mort i el germà van col·laborar-hi “amb diferent grau d’implicació i de manera conjunta”. Segons els investigadors, “es van valer de la superioritat numèrica i es van acarnissar” per cometre el crim amb l’ús d’armes blanques.

De moment la policia no concreta quin delicte s’atribueix a la noia i al germà. Dependrà del rol que es pugui demostrar. Pel que fa als dos primers detinguts, quan se’ls va arrestar es va ordenar l’ingrés en un centre de menors de règim tancat.

stats