Successos
Societat Successos 02/11/2022

Detenen un jove per l'apunyalament que va matar un noi en una discoteca del Paral·lel de Barcelona

Els fets van passar diumenge a la matinada a la porta del local Brisas

ARA
2 min
Un cotxe dels Mossos al lloc dels fets, aquest diumenge al matí.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han informat aquest matí que dilluns van detenir un noi de 19 anys per la seva presumpta relació amb l'apunyalament comès diumenge a les sis de la matinada davant de la discoteca Brisas, a l'avinguda del Paral·lel de Barcelona, i que va acabar amb la mort d'un noi. La investigació, però, continua oberta des de diumenge, quan es van produir els fets. Cap a les sis de la matinada la policia va rebre l'avís que hi havia un home ferit en aquest punt del districte de Sants-Montjuïc. Quan hi van arribar, els efectius policials i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ja no van poder fer res per evitar que morís al carrer mateix.

Diversos testimonis van gravar la baralla i van penjar els vídeos a les xarxes socials. S'hi poden veure diverses persones colpejant a la víctima, ja a terra, i això porta a pensar a la policia que hi ha més d'un implicat. El detingut d'aquest dilluns, doncs, no està clar que sigui el presumpte autor de l'apunyalament, segons apunten fonts coneixedores de la investigació. Sí que suposadament va participar en l'enfrontament, però no es descarten nous detinguts. De moment, l'únic detingut ja ha passat a disposició judicial.

Un local polèmic

El cap de setmana l'Ajuntament de Barcelona també va informar que ja fa mesos que persegueix "diversos incompliments" per part de la discoteca Brisas. A l'abril, un dispositiu de 150 mossos i guàrdies urbans en aquest local ja va acabar amb un detingut per una ordre judicial pendent i vuit denunciats, sis per tinença de drogues i dos per tinença d’armes blanques. Les baralles a la discoteca havien provocat queixes veïnals.

Fonts municipals apuntaven, a més, que ja hi ha oberts diversos procediments sancionadors però que el districte de Sants-Montjuïc no té competències per tancar el local per raons de seguretat i que està col·laborant amb els Mossos. El consistori recorda que aquesta discoteca ja està, de fet, amenaçada d'enderroc perquè el gener d'aquest any l'Ajuntament va aprovar un pla de millora urbana d'aquesta zona que inclou la demolició imminent de l'edifici i la construcció d'una residència d'estudiants a la mateixa parcel·la. La discoteca ha presentat al·legacions contra aquest projecte, però ja han sigut rebutjades per la comissió de govern.

stats